< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.01
2014
No al macrocentre

Defensem el comerç local i de proximitat.

Fa unes quantes setmanes que es vol ressuscitar la creació del Centre Direccional de Cerdanyola, és a dir, es vol ressuscitar la construcció d'un gran centre comercial de més de 175.000 m2.
Es tractaria doncs, d'un dels centres comercials més grans d'Europa i el més gran de Catalunya.
Les JERC ens hem adonat de l'impacte tant devastador que tindria aquest centre comercial; per una banda, no afavoreix el model del petit comerç de proximitat apostant doncs per l'afavoriment d'un consumisme desproporcionat apostant per les grans empreses i les seves marques.
Per altra banda, l'impacte devastador de caire medioambiental, ja que el projecte es situa pràcticament a la falda de Cerdanyola i del parc de Torre Negra. Fet que provocaria una petjada irrecuperable del paisatge vallesà.
Finalment, trobariem una sobrecongestió de les infraestructures viàries vallesanes causada pel projecte del Centre Direccional. Per exemple la carretera de Sant Cugat a Cerdanyola com les connexions amb les autopistes que limiten amb les municipis afectats (AP-7 i C-16). Per tots aquests motius, les JERC defensem que cal apostar pel comerç de proximitat que és més ecològic i personal. I que a més a més, dins del Vallès ja disposem nuclis de grans superfícies i centres comercials suficients i que per tant, no hi ha necessitat de construir-ne un de nou. Des de les JERC demanem que s'aturi el projecte que tan afecta a la nostra societat de manera tan perjudicial.