< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.05
2015
No volem marxar, fem un nou Sabadell en un nou país

En els últims anys el jovent sabadellenc hem vist com la ciutat va a la deriva i no ofereix cap perspectiva de futur als joves.

En els últims anys el jovent sabadellenc hem vist com la ciutat va a la deriva i no ofereix cap perspectiva de futur als joves. L’atur juvenil, la corrupció i l’exili forçós són molts dels problemes que patim els joves i que semblen no tenir solució si les coses no canvien de rumb. Aquest és un moment d’excepcionalitat que requereix de mesures urgents, per això necessitem més que mai un pla de xoc per combatre la xifra d’atur i la baixa emancipació.

Una de les eines que facilitarà la inserció dels joves al mercat de treball és la formació professional dual, permetent als estudiants l’aprenentatge en alternança al centre educatiu amb la formació al centre de treball, garantint contractes de treball de qualitat. L’Ajuntament ha de liderar-ne la implementació i evitar que sigui una font més de precarització juvenil. És per això que cal impulsar un canvi de model productiu que afavoreixi la creació d’ocupació de qualitat i apostant per sectors estratègics.


Una altra adversitat que vivim els joves és el drama de l’habitatge. Emancipar-se és un dret i hem de poder exercir-lo per això cal facilitar l’accés dels joves a un habitatge a través de mesures de lloguer social.


El jovent hem de fer sentir la nostra veu i dir prou a l'exili juvenil, no volem marxar a servir cafès a Londres, volem construir un nou Sabadell que ens doni oportunitats de present i futur. Per això, les JERC Sabadell ens unim a la campanya d’ERC per provocar, el proper 24 de maig, un canvi que obri “portes i finestres” a l’Ajuntament i que aporti la renovació i els valors de transparència que manquen a la ciutat.

 

Pla de xoc en polítiques de joventut Pla de xoc en polítiques de joventut