< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

31.05
2007
Portabella assegura que 'assumeix passar a l'oposició', però no dóna les converses per trencades

El candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, ha assegurat que el seu grup té "assumit el seu paper a l'oposició" i ha afegit que les converses amb el PSC no estan trencades. Portabella ha fet esment al procés de reflexió que impliquen els resultats electorals a la capital catalana, els quals representen una pèrdua de 140.000 vots dels tres partits de govern.

Des de la responsabilitat d'haver governat, Portabella argumenta la seva posició amb una lectura de la disconformitat i el distanciament entre la ciutadania i el govern i la política: "Seria un error d'interpretació pensar que això és una tàctica o una estratègia negociadora" i ha afirmat que Esquerra no acceptarà "un model de ciutat similar a l'actual". "Hem pres nota", ha afirmat, "i entenem que no n'hi ha prou d'haver sabut gestionar correctament les diferents àrees de govern".

Portabella ha explicat que cal fer algun gest més i no mirar cap a un altre lloc com si no hagués passat res. En aquest sentit, el líder d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona ha dit que "després d'haver fet una triple reflexió, de ciutat, de partit i a l'Ajuntament, entenem que cal introduir canvis profunds".