< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.10
2011
Sabadell fa un homenatge a Lluís Companys

Les JERC Sabadell participen en l\'homenatge en commemoració del president Companys


El passat dissabte 15 d'octubre es va celebrar el 71é aniversari de l'afussellament per part dels feixistes del president de la Generalitat Lluís Companys i Juvé. L'acte va estar organitzar pel memorial Lluís Companys de Sabadell, una plataforma d'entitats a la qual les JERC Sabadell hi és adherida.

L'acte va comptar amb la presentació de l'escriptor sabadellenc Roc Casagran i l'historiador de la Fundació Bosch i Cardallach, Eduard Masjuan, que va explicar la vinculació del president Companys amb la ciutat de Sabadell. Cal recordar que el president fou diputat per Sabadell durant els anys 20.
Al final de l'acte es va fer un minut de silenci en record del president i es va fer una ofrena floral al monòlit que te en la seva memòria.

L’afusellament del president Companys és un crim que no té precedents en la història moder­na d’Europa: els feixistes van detenir un cap de Govern escollit democràtica­ment, van acusar-lo mitjançant un judici fals dirigit pels mateixos militars revoltats contra el Govern legítim de la República i van assassinar-lo per ser el president de la Generalitat.

Des de les JERC Sabadell demanem al Govern Espanyol que anul·li totes les sentències contra el president i restitueixi la seva figura.