< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

30.11
2008
Sopar-tertúlia en commemoració del dia internacional contra la violència de gènere

Dijous passat vam celebrar el Dia Internacional contra la violència vers les dones,  les JERC i ERC conjuntament,  al Restaurant Clau de Fa ( Biblioteca Vapor Badia de Sabadell) , en un sopar-tertúlia, on es va debatre la violència masclista que avui dia, encara és ben present als Països Catalans.

Una de les ponents, Sara Bailac ( Secretària nacional de la dona de les JERC ) va explicar que, encara al nostre país, no hem superat el model patriarcal tan influenciat pel nostre passat, impregnat de prejudicis per part de la societat. Per aquesta raó, la dona era entesa com un subjecte quseu objectiu era la reproducció i també com una persona que solament podia fer feines a casa i criar els seus fills.

Per l’altra banda, la vicesecretària general de Política Sectorial d’ERC, Alba Castellví, va recordar que la llibertat republicana consisteix en disposar dels instruments per evitar que cap persona interfereixi en contra dels nostres interessos i la nostra voluntat. I, això, és el que reclamen les dones per a elles mateixes i les seves filles.

Finalment, Sara Bailac va afegir que aquest és un problema de la nostra societat i que no hem de deixar que caigui en l’oblit, i per tant, cal eradicar-ho.