2013
Història d'un pla d'equipaments opac i abandonat.
Història d'un pla d'equipaments opac i abandonat.
Els projectes del pla d'equipaments que el jovent mai no ha vist.
El passat cap de setmana i en el transcurs de la Festa de la Tardor, els i les militants de la secció local hem repartit un pamflet informatiu sobre els equipaments que afecten el jovent de Sant Cugat.
Així, des de les JERC Sant Cugat encetem una campanya de reivindicació i denúncia del que ha sigut i suposa pel jovent el pla d'equipaments i model de serveis vigent a la nostra ciutat; un projecte opac i abandonat. La manca de visió, la falta de criteri, el solapament de propostes i serveis i l'opacitat global del procés han derivat a la congestió d'alguns equipaments alhora que a la poca amortització d'uns altres o a la pèrdua total d'iniciatives que havien de suplir mancances pels santcugatencs.
De tot plegat en són exemples els espais que mai no han vist la llum o que s'han desvirtuat amb el pas del temps, com són els casos de la Sala de Concerts, la Masia de Can Quitèria o el Celler Cooperatiu, o bé d'altres que han patit d'una gestió malversada o d'una dinamització poc encertada, per exemple el Pavelló numero 3, la Biblioteca Central, el Xalet Negre o l'Escola de Música Municipal.
Com a jovent actiu, partícip i usuari del servei públic del nostre poble, no entenem com en els darrers anys s'ha pogut deixar de costat gran part del projecte local, tant pel que fa als equipaments com dels serveis i creiem de manera ferma que n'és més culpable la falta d'una bona gestió i comunicació entre jovent i administració que no pas la manca de recursos econòmics.
Des de les JERC Sant Cugat apostem per un model de reutilització d'espais ja vigents, tot descentralitzant els serveis i equipaments d'arreu del poble en lloc d'apostar per crear espais monotemàtics i estàtics. Veiem com a vehicle la cooperació i la gestió compartida entre l'administració i les associacions i les iniciatives privades que disposen d'espais propis i creiem molt necessàries les iniciatives d'organització i suport entre joves que s'estan engegant des de diferents fronts a Sant Cugat, com són la possible creació del Consell Local de la Joventut i el Servei d'Emancipació Juvenil (SEJ). Esperem que ambdues propostes prenguin forma en els pròxims mesos i siguin realment efectives i cohesionants de la nostra ciutadania.
En els mesos vinents treballarem de forma oberta i transversal una porposta model de gestió d'equipaments i serveis pel jovent santcugatenc i que ens agradaria esdevenir com a vinculant en un futur pròxim.
Carles Angaril,
Secretari d'Organització de les JERC Sant Cugat.