< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.05
2019
10 propostes pel districte de cara al 26M

Durant les 10 darreres setmanes les Joventuts d’Esquerra Republicana hem compartit 10 de les propostes que portem al nostre programa electoral per tal de millorar el districte.

Pensant en les eleccions municipals del proper diumenge, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Sarrià - Sant Gervasi vam decidir posar en marxa la nostra campanya pel districte. Durant les darreres 10 setmanes, cada setmana, hem anat explicant una proposta del nostre programa electoral.
La primera setmana, vam manifestar que volem un espai públic de qualitat, augmentar els parcs i espais verds, remodelar els mercats, pacificar els carrers by pass i canviar els sistema d’il·luminació per un basat en LEDs. La segona setmana, vam demanar el canvi dels noms dels carrers que duguin el nom de militars, persones influents del franquisme o noms de carrers imposats pel franquisme. Per la tercera setmana, recordant que feia un any de la crema de l’Ateneu de Sarrià i que recentment han desallotjat La Tecla, vam reclamar un espai per joves, ja que actualment no hi ha espais autogestionats per aquests.
A punt d’arribar a l’equador de la campanya, per la quarta setmana, vam demanar que el metro arrivés al districte i per tant, volem que es finalitzi la línia 9, ja que som l’únic districte de Barcelona que no té metro. A més, no es pot travessar horitzontalment el districte amb transport públic de forma eficient, i les nits dels caps de setmana ens quedem sense FGC ja que els horaris no són els mateixos que els del metro. Seguint amb la mobilitat sostenible, una proposta que creiem interessant és sobre els carrils bici, i és que en un districte amb tant desnivell, hem de fer que sigui segur circular amb ella i que per tant els carrils bici estiguin ben connectats amb les parades i/o aparcament per bici. La sisena proposta, coincidint amb Sant Jordi, és d’iniciar i finalitzar les obres de les biblioteques de Sarrià i Galvany que fa tant de temps que reclamem. La setmana següent, com a setena proposta, vam reclamar ajudes pels joves perquè puguin optar a llogar amb uns preus socials al disctricte on han viscut.
Per altra banda, una de les propostes incloses en el nostre programa és d’oferir un oci alternatiu a l’oci normatiu que promou el consum de drogues i alcohol com a eix central de la festa. Tanmateix, reclamem que Collserola esdevingui un espai lliure d’entrenaments i maniobres militars, ja que el Parc de Collserola s’ha convertit en un camp d’entrenament dels militars i creiem que ha de canviar. Per acabar, la darrera proposta que expliquem és retirar i canviar les senyalitzacions masclistes que encara avui en dia ens trobem al carrer.
Sempre que hi hagi urnes, s'ha de votar! Tornem a fer història aquest diumenge!

10 setmanes - 10 propostes 10 setmanes - 10 propostes