< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.03
2013
Botifarrada a la Plaça Pep Ventura

Acte principal de la campanya pel transport públic de Sarrià-Sant Gervasi

El dissabte 16 de març, les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) del barri de Sarrià – Sant Gervasi i amb motiu de la campanya pel transport públic que hem dut a terme durant aquest últim any, vam organitzar, com a acte central d'aquesta campanya, una botifarrada a la Plaça Pep Ventura de Vallvidrera . L'objectiu principal era fer arribar als ciutadans les nostres desavinences amb temes concrets del transports metropolità (horaris, freqüències, preus dels sistemes tarifaris...) i vam considerar que fer un dinar de germanor on hi estaven convidades la resta de seccions locals de Barcelona i les persones que hi volguessin assistir, seria una bona ocasió per comentar entre tots la qualitat del servei que nosaltres ja fa temps que denunciem.

Al final del dinar, en Marc Laporte (Portaveu de la secció) i la Marta Vilalta (diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya, ERC, i militant de les JERC) van tancar l'acte reivindicatiu amb un discurs en què van comentar la situació actual i van oferir alternatives proposades per les JERC del districte. En Marc va recordar també que uns dies abans (el 24 de febrer) vam ocupar l'estació de Sarrià dels FGC, acció que va tenir ressò als mitjans de comunicació i a les xarxes socials. Les paraules de la Marta van donar un punt de vista diferencial ja que va explicar algunes de les vies institucionals que es poden dur a terme per poder millorar les condicions del servei d’FGC a Sarrià – Sant Gervasi i rodalies (Vallvidrera i les Planes).


Des d'aquí ens agradaria felicitar totes les persones que van participar en l'organització de l'acte perquè la veritat és que va ser un èxit. Cal remarcar també que malgrat les condicions meteorològiques l'assistència va ser d'una cinquantena de persones, totes van dinar molt a gust i ens van animar a seguir treballant. Estem molt contents en aquest aspecte perquè veiem que la nostra feina és ben rebuda i reconeguda pels veïns del nostre districte. Tenint en compte que les retallades també s'han notat als FGC, des de les JERC Sarrià – Sant Gervasi hem reclamat l'obertura del servei nocturn en divendres i dissabtes amb serveis mínims perquè pensem que els residents del nostre barri i les rodalies (Vallvidrera i les Planes), entre els quals ens hi incloem, no podem gaudir d'un servei comparable al que es gaudeix a la resta de Barcelona. Els veïns d'aquesta zona ens veiem obligats a fer ús del transport privat perquè no disposem del servei d'FGC les nits de més afluència i perquè el preu dels títols de transport és cada vegada més alt. És per això que des de les JERC hem fet un recull de propostes en el document principal de la campanya on mostrem la nostra disconformitat en aspectes com la reducció del servei, les pujades de preu, les poques estacions de Bicing del districte, i proposem solucions per al pagament còmode dels títols de transport per als joves (el document complet us l'adjuntem a continuació).

Bona feina i endavant!