< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.05
2017
Com s’emancipa el jovent a Sarrià-Sant Gervasi?

En l'edició d'abril del Jardí de Sant Gervasi, l'Assemblea de Joves de Cassoles feia una reflexió sobre les dificultats del jovent per emancipar-se als barris del districte. En aquesta mateixa línia, en el plenari de dijous a proposta de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Sarrià-Sant Gervasi, el Guillem Casals -Conseller portaveu d'ERC- preguntava al govern sobre què estaven fent per tal de garantir l'accés a l'habitatge del jovent al districte.

Les dades són alarmants: llogar un pis avui a Sarrià - Sant Gervasi és un 23% més car que el 2013, és el segon districte més car de tot Catalunya -només darrera Ciutat Vella, aquest any passat- i on el preu mitjà del lloguer se situa en els 1130€, sent complicat trobar un pis en condicions per sota de 1000€. Per un jovent que, de mitjana, el seu sou anual es mou entre 6750-8250€ brut, segons dades oficials, es fa impossible l'emancipació al districte.


El fet que el jovent del districte no es pugui independitzar a Sarrià - Sant Gervasi és un problema greu. Cal una aposta de present i futur, creure en el jovent. Un fet que ens garantirà un districte més vital, una dinamització de l'espai públic i que permetrà teixir ponts intergeneracionals amb el veïnat per fer més viu el districte.


Des de les JERC Sarrià-Sant Gervasi creiem que actualment  al jovent d’aquest districte no se’ns té en compte, no es considera el jovent una part vulnerable d’aquesta societat. Volem participar activament de les decisions que es prenen i fugir del paternalisme de l’actual govern. Considerem que des de el Consistori no està fent suficient per resoldre els problemes que ens concerneixen i considerem que la resposta donada és totalment insuficient pels joves.


El jovent fem nostre Sarrià-Sant Gervasi! El jovent reivindiquem l’habitatge com un dret!


#ConsciènciaRepublicana

#habitatgeJove #dret

#femnostreselsbarris

Guillem Casals, dijous durant la intervenció al Plenari Guillem Casals, dijous durant la intervenció al Plenari