< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.03
2018
Comunicat davant els atacs feixistes a l’Ateneu Popular de Sarrià

Aquesta matinada, grups feixistes han incendiat l’Ateneu Popular de Sarrià. Aquest atac, però, no és un cas aïllat: és l’últim d’una sèrie d’atacs feixistes cada cop més violents que l’Ateneu ha rebut en els últims mesos.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Sarrià - Sant Gervasi ens oposem frontalment al feixisme i mostrem la nostra solidaritat amb l’Ateneu Popular de Sarrià. Oferim tot el suport que calgui per refer el casal i ens disposem a combatre, de forma coordinada amb totes les entitats i veïns i veïnes del districte, el feixisme.

Durant els darrers mesos, la impunitat cap al feixisme ha fet que aquest anés avançant cada cop amb més força a Sarrià-Sant Gervasi. L’Ateneu venia denunciant des de feia mesos la situació, però en cap moment s’ha obert una investigació per trobar els culpables ni s’ha buscat resoldre la situació. Sabent-se impunes, avui han incendiat l’Ateneu. Aquesta mateixa impunitat per part de la policia la recolzen els mitjans de comunicació espanyolistes, que titllen de violència l’autodefensa i no els atacs feixistes.


Tenim avui una prova més de que els grups d’ultradreta fan la feina bruta a l’espanyolisme, anant a la base dels moviment socials i de l’autoorganització veïnal. No oblidem que aquells qui cometen aquests actes feixistes són els mateixos que es concentren a Plaça Artós o al bar Víctor, feixistes que clamen per la unitat d’Espanya.

La nostra resposta als seus atacs feixistes ha de ser acabar amb la impunitat amb el feixisme als nostres barris. En solidaritat amb l’Ateneu i amb la bandera antifeixista, ens sumem a la convocatòria d’avui a les 19h a la Plaça de la Vila de Sarrià.

El feixisme avança si no se’l combat: Cap agressió sense resposta!

Convocatòria de la manifestació Convocatòria de la manifestació