< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.09
2010
El Govern Espanyol continua augmentant el seguit d’imposicions a les que estan sometent “seu” poble.

El proper 29 de Setembre tot el poble tant Català com Espanyol ha de sortir a donar la cara i dir prou al seguit d’injustícies socials al que esta essent sotmès per part del Govern de Madrid de tal manera que quedi palès que els treballadors d’aquest país estem en contra de les mesures que imposa el seu Govern i que en conseqüència no ens en sentim part.

 Tot va començar el passat mes de Juliol quan el tribunal constitucional va retalla sense pietat l'Estatut aprovat democràticament tant pel Parlament Català com pel Congrés dels Diputats a Madrid, al·legant una incomprensible anticonstitucionalitat per tal de no dir que el que de veritat volien era martiritzar una mica més al Poble Català i demostrar-li al seu amic Rajoy que, “Espanya no se rompe

 Poc després aquest mateix govern decreta una reforma laboral que ataca directament tan als drets de les i els treballadors com als del jovent o com als dels  jubilats. Als primers ja que es trenca de manera taxant l’Article 41 de l’estatut del Treballador (negociat CONSTITUCIOANLMENT). Al jovent ja que augmenta considerablement la dificultat de trobar feina, tant als que han cursat estudis post obligatoris com als que no. Als últims ja que se'ls redueix la pensió mínima a 800€ i amb conseqüència la congelació d’aquesta; La jubilació passa a ser dels 65 als 67 anys, per tant per cobrar aquesta jubilació hauran de treballar dos anys més de la seva vida. Tot això ens hauria de fer preguntar-nos un seguit de qüestions: I si ningú els para? Què passa si el senyor Rodríguez Zapatero va prometre no tocar els drets socials i no ho fa? I si aquest home continua afirmant que la Crisi només és passatgera? Què passarà si la realitat ens tomba i la nostra situació econòmica és cada vegada pitjor? La nova llei ens obliga a haver d’acumular 15 anys per poder accedir a una pensió, què passa si no ho podem aconseguir? Amb aquest seguit de qüestions sobre la taula sembla que ningú vol posar fre a aquesta situació.

Ara som tots nosaltres els qui hem de picar amb el puny sobre la taula i dir NO, ja que com Ghandi va dir "el delicte més gran és no fer res perquè penses que el que faràs és poca cosa". El dia 29 de Setembre de 2010 sindicats, treballadors i nosaltres mateixos convoquem una Vaga General amb l’objectiu de parar aquesta política que ataca directament als drets dels treballadors i que per tant, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sarrià Sant Gervasi (JERC Sarria-St. Gervasi) ens hi oposem frontalment.

Encara que, també volem denotar una decepció profunda amb els Sindicats ja que el seu paper en relació a aquesta Vaga General ha estat, sota el nostre punt de vista pobre i desencertat, ja que sindicats com la UGT, COO entre d’altres han oblidat el seu paper fonamental dintre de la defensa dels drets dels treballadors i s’han centrat en el seu paper secundari dintre de partits que es fan dir d’esquerres, com el PSOE.

Tot això fa que les JERC Sarrià St. Gervasi considerem de vital importància la Vaga del proper dia 29 de Setembre i us convoquem a tots a assistir a la manifestació que es farà a Barcelona i evidentment que animem a tota persona que es senti agredida per les mesures imposades pel Govern Espanyol a fer vaga!