< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.01
2016
El posicionament de les JERC Sarrià - Sant Gervasi respecte l'acció #NoTenimLloc

El passat 10 de desembre de 2015 Esberla, un grup de joves de Sarrià, va entrar a les Casetes Torres García com a acció emmarcada dins la campanya #NoTenimLloc. La finca, ubicada al C/ Hort de la Vila, 27-29, ja havia estat ocupada abans el mes de novembre de 2006. Des d’aleshores, havent passat per l’ajuntament tres governs municipals diferents, no s’ha trobat una solució satisfactòria pel jovent.

El passat 10 de desembre de 2015 Esberla, un grup de joves de Sarrià, va entrar a les Casetes Torres García com a acció emmarcada dins la campanya #NoTenimLloc. La finca, ubicada al C/ Hort de la Vila, 27-29, ja havia estat ocupada abans el mes de novembre de 2006. Des d’aleshores, havent passat per l’ajuntament tres governs municipals diferents, no s’ha trobat una solució satisfactòria pel jovent.

En un primer moment, la finca es va voler tirar a terra per alinear l’entrada a Via Augusta tot i que, per sort, una gran mobilització popular va aconseguir que no s’enderroqués. El mandat municipal del convergent Xavier Trias va prometre la rehabilitació de l’espai l’any 2014 -que mai va arribar- per cedir-lo posteriorment com a espai municipal. Entre les diferents demandes dels sarrianencs i sarrianenques hi havia: un Casal de Joves, un Casal de Cultura Popular o una exposició de Torres García.

Les JERC Sarrià - Sant Gervasi vam signar el manifest que la plataforma NoTenimLloc va redactar a favor d’un Casal de Joves, com també el va signar l’actual govern de Barcelona en Comú en plena campanya electoral. Entenem que davant de la centralitat que ha ocupat aquest tema en els darrers òrgans de participació com la Comissió de Seguiment del Consell de Barri de Sarrià, hem d’expressar la nostra opinió.

El nostre compromís envers el jovent del districte és total. Les JERC Sarrià Sant Gervasi creiem que el districte mereix un espai dels joves i pels joves, on puguem reunir- nos, guardar material o generar activitats que cohesionin el jovent. Aquest espai no existeix i, tot i haver-se demanat insistentment en diversos mandats i a diferents governs, mai s’ha posat remei al problema. Seguim i seguirem mantenint la nostra posició. El districte necessita un espai que pugui servir de lloc de trobada entre els i les joves de Sarrià - Sant Gervasi. De la mateixa manera opina ERC Sarrià Sant Gervasi que ho ha considerat una de les prioritats pel districte des dels últims anys.

Pensem, a més, que és imprescindible disposar d’un espai de caire inclusiu que permeti a totes les entitats juvenils desenvolupar xerrades, tallers i activitats sempre que vulguin o quan sigui necessari. La situació actual no pot esperar ser resolta en els terminis que marca la legalitat ja que aquest és un conflicte polític i no legal. Esperem que el govern municipal compleixi amb el que va prometre en campanya garantint un casal per tot el jovent del districte i que ho faci amb urgència. 

 


#NoTenimLloc #NoTenimLloc