< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.02
2008
Les JERC Barcelona denuncien l'incompliment de la llei de la memòria històrica

Una quarantena d’activistes de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de la ciutat de Barcelona han participat avui en una roda de premsa davant de Correus de Barcelona, amb la presència d’en Joan Ridao i en Joan Tardà, per a denunciar la manca de compromís de l’estat espanyol pel que fa al compliment de la llei de memòria històrica aprovada recentment.

Durant l’acte, en Gerard Gómez del Moral, Portaveu de les JERC - Barcelona, ha presentat la campanya de les JERC – Barcelona sobre la memòria històrica, que després de diverses passejades per rutes històriques de la ciutat, ha culminat amb la creació de 10.000 postals que seran repartides entre el jovent d’arreu dels Països Catalans, adreçada al Ministeri de Cultura, reclamant el compliment de la llei i el retorn de tots els papers de Salamanca encara retinguts.

A més, ha dit que “ja estem farts que el propi president del govern espanyol i els seus ministres no facin més que aprovar lleis que mai s’acaben d’acomplir”. Per altra banda, en Joan Ridao ha fet referència la llei de memòria històrica dient que “ja fa anys que Esquerra reclama arreglar deutes del passat sense tancar-los en fals, que és el que fa la llei actual” i, aprofitant la concentració que es produïa avui al País Basc, ha dit que “la llei de partits deixa sense veu a milers de basques i bascos que democràticament van votar a uns determinats partits”.

Per acabar, Gómez del Moral, Tardà i Ridao s’han apropat a la bústia de la central de Correus per tal d’enviar les primeres postals cap al Ministeri. Posterioment, la resta d’assistens a l’acte s’hi han sumat, com esperem que facin milers de catalanes i catalans.