< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.04
2008
Les JERC es manifesten per protestar pel tancament del repetidor de la carrasqueta.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han aprovat dissabte 26 d’abril al Consell Nacional que el jovent independentista ha celebrat a Alacant una resolució en la qual insten Esquerra a afrontar el 25è Congrés Nacional amb maduresa, responsabilitat i lleialtat.

Les JERC qualifiquen el procés congressual que viu Esquerra com un esdeveniment indubtablement positiu perquè entenen que ha de servir per actualitzar l’estratègia política i discursiva i per adaptar el model de partit a la realitat actual. El jovent independentista també expressa que el partit ha d’encapçalar un projecte majoritari que arribi i connecti amb les generacions més joves, camí que s’ha de fer amb la proximitat i la col·laboració de les JERC. En aquest mateix sentit, les joventuts d’Esquerra demanen que s’aposti per l’emancipació juvenil com un objectiu estratègic fonamental per reforça el projecte de l’independentisme i s’ofereixen a posar tota la seva capacitat política al seu servei.

En la mateixa resolució les JERC demanen a Esquerra que el 25è Congrés Nacional es dugui a terme amb la voluntat de generar consensos socials i adhesions àmplies per fer possible un creixement real d’Esquerra i de l’independentisme. Per aquesta mateixa raó exigeixen que quan l’independentisme sigui a govern afronti objectius estratègics importants que no generin falses expectatives que puguin provocar frustració i sentencien que governar per si mateix no ens acostarà als nostres objectius: l’alliberament nacional dels Països Catalans i la justícia social com a dues vessants indestriables d’una mateixa lluita.

Les JERC també aprofiten el procés congressual d’Esquerra per demanar que no s’erosioni en cap cas el model assembleari d’Esquerra i que a més a més s’incorpori i es faci partícips el màxim nombre de militants possibles en les decisions del partit.

El jovent independentista va celebrar el consell nacional a Alacant aprofitant l'avinentesa dels actes de commemoració del 25 d'abril d'enguany, on, a més d'altres organitzacions, les JERC convocaven la militància amb el lema "Per la independència".