< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.03
2016
Les JERC Sarrià - Sant Gervasi donem a conèixer dones del món de la ciència

Aprofitant el dia de la Dona i basant-nos amb l'article “11 Unsung Science Heroines You Really Should Have Heard Of” de BuzzFeed, des de la JERC Sarrià-Sant Gervasi hem fet una sèrie de tweets recordant a 11 grans ments de la ciència.

Aprofitant el dia de la Dona i basant-nos amb l'article “11 Unsung Science Heroines You Really Should Have Heard Of” de BuzzFeed, des de la JERC Sarrià-Sant Gervasi hem fet una sèrie de tweets recordant a 11 grans ments de la ciència: astrònomes, matemàtiques, físiques... Totes tenen tres coses en comú: van contribuir significativament als seus respectius camps, han estat oblidades i són dones.
 
El món de la ciència és un món molt masculinitzat i ho ha estat des dels seus orígens, no obstant sempre hi ha hagut dones. Dones que, a causa dels perjudicis de la societat, han hagut de lluitar durament pel seu dret a estudiar. Dones que han hagut de fer el doble de feina per aconseguir el mateix reconeixement que els seus col·legues. Dones intel·ligents, creatives i treballadores que mereixen ser recordades i celebrades.
 
Des de la JERC Sarrià-Sant Gervasi ens neguem a oblidar-les, sense elles el món no seria el que és ara i volem aprofitar un dia tant senyalat com el 8 de març per homenatjar-les.

#8deMarç

Mary Somerville va ser de les primeres dones a entrar a Real Societat Astrològica; utilitzà el terme "científic" per primera vegada.

 

Caroline Herschel va ser la primera dona en descobrir un cometa; també va ser la primera dona en guanyar-se la vida com a astrònoma.

 

Mary Anning va ser una buscadora de fòssils que va descobrir l'esquelet d'una espècie fins alesores desconeguda quan tenia 12 anys.

 

Emmy Noether, pionera desenvolupadora de l'àlgebra, va provar un teorema relacionant les simetries a la natura amb lleis físiques

 

Henrietta Leavitt va fer el primer pas en la creació d'una escala per mesurar distàncies còsmiques avui en dia

 

Alice C. Evans va ser una gran microbiòloga que no va ser presa seriament fins que científics homes van respaldar les seves teories

 

Annie Mauder, millor estudiant del seu any de Matemàtiques, no rebé el títol per ser dona. Va estudiar el cicle solar al sXVII

 

Dorothy Hodgkin va confirmar l'estructura de la penicilina; rebé el Nobel de química i va ser la 2a dona en rebre l'Ordre del Mèrit

 

Lise Meitner va descobrir el procés de fissió nuclear amb Otto Hahn, qui va guanyar un Nobel mentre que ella va ser descartada.

 

Jocelyn Bell Burnell va descobrir el primer púlsar durant el seu doctorat. El seu tutor rebé un Nobel per això però Burnell no.

 

Mildred Dresselhaus porta més de 50 anys estudiant el carboni. Amb 82 anys, segueix sent professora al MIT

Les JERC Sarrià - Sant Gervasi donem a conèixer dones del món de la ciència Les JERC Sarrià - Sant Gervasi donem a conèixer dones del món de la ciència