< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.03
2013
No es pot presumir de "Satisfacció" del servei de Ferrocarrils!

 Les JERC Sarrià Sant Gervasi enviem aquesta carta al diari ARA:

Des de les JERC Sarrià-Sant Gervasi volem respondre a una informació del diari Ara que apareixia avui (dilluns 19 de març) a la vostra edició digital. La notícia es titulava Ferrocarrils presumeix de la satisfacció dels usuaris amb el servei tot i haver reduït la despesa i això és, amb poques paraules, poc cert. Deixem l'enllaç al final del document per evitar confusions. 

 

Els usuaris d'FGC, amb els que ens solidaritzem perquè també fem ús del servei, hem mostrat en reiterades ocasions la nostra disconformitat amb la forma com s'han fet certes coses aquest últim any 2012. És per això que ens agradaria recordar que el dia 24 de febrer a la matinada, vam ocupar la parada de Sarrià (de les línies de Reina Elisenda, Sabadell, Terrassa i Rubí) per reivindicar la pujada de preus deguda a la reducció de pressupostos d’aquest any passat. El fet és que al nostre barri els FGC són un transport imprescindible per al desplaçament dels seus veïns. A més, cal fer memòria que a part de la pujada de preus i la disminució de la seva qualitat, s’ha reduït també la freqüència i s’ha prescindit del servei nocturn els divendres i els dissabtes. Entenem que estem vivint uns moments de forta crisi econòmica, però reclamem encara l’obertura del servei de FGC els divendres i dissabtes durant tota la nit, amb serveis mínims: que a partir de les 00.00h, hi hagi un servei d’un tren cada mitja hora per cada línia.

A part del que hem exposat fins ara, també volem remarcar que hem proposat solucions a la qüestió. Pel que fa al tema dels preus, recolzem la proposta d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de posar publicitat als bitllets i volem recordar també que les JERC d'aquesta secció local vam intentar impulsar una iniciativa basada en el pagament fraccionat dels títols integrats trimestrals, fent èmfasi en la T-Jove.

 

Per totes aquestes raons, pensem que l'article que ha publicat el diari no reflexa tota la població que fa servir FGC. Cal tenir en compte (tal i com es diu al document de campanya original titulat El transport públic és de tots i per a tots, que podeu trobar a la pàgina web de la secció local) que no només hi ha usuaris diürns sinó que també n'hi ha molts que fan servir el servei de nit. L'article d'aquest matí fa pensar en un tant per cent molt alt d'usuaris contents amb el servei, nosaltres creiem que hi ha una majoria que viu al barri de Sarrià Sant-Gervasi que no pensa d'aquesta manera.  

 

 http://www.ara.cat/societat/Ferrocarrils-presumeix-satisfaccio-usuaris-despesa_0_884911642.html