< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.06
2020
Tanquem el club Empel!

Preguntem al govern del districte què està fent per tancar clubs i espais de propagació de l’extrema dreta i el feixisme al districte.

Ens preocupa que l’extrema dreta s’hagi tornat a instaurar a Sarrià - Sant Gervasi en els últims mesos, i cada cop amb més força. En són diversos els exemples, des de l’obertura del club Empel al districte, a les concentracions a plaça Artós, les pallisses de feixistes cap a manifestants la passada tardor, manifestacions, la crema de l’Ateneu de Sarrià fa dos anys, etc.

Totes aquestes accions s’han pogut dur a terme amb la total impunitat que té l’extrema dreta al districte, i que ha culminat amb xifres històriques de vots a les urnes el passat 10 de novembre, on va aconseguir gairebé un 8% dels vots al districte.

El cas del club Empel és l’exemple d’un altre dels locals feixistes que han aparegut al districte els últims anys, que tot i que s’amaguin darrera el nom de local cultural realitzant xerrades, ponències, debats i trobades “intel·lectuals” realment són un centre d’operacions de l’ultradreta per la ciutat. Per ell han passat destacats membres d’entitats d’ultradreta com Vox, Brigadas Blanquiazules, Somatemps o grups neonazis de música. A més a més, aquests primers han obert la seva seu municipal just al davant del club Empel, convertint el carrer del Camp en un nucli feixista perillós.

És per això que al darrer plenari vam preguntar al govern quines mesures i accions té previst dur a terme per frenar l’auge de l’extrema dreta, així com defensar i promoure la cultura democràtica.

Si bé és cert que s’ha creat la regidoria de memòria històrica i s’han retirat plaques franquistes, creiem insuficient el que s’està duent a terme al districte per acabar amb totes aquestes organitzacions i centres de trobada de l'ultradreta. El Jovent Republicà ho tenim clar, tolerància zero al feixisme!

Nil Font i Cuesta, conseller de districte Nil Font i Cuesta, conseller de districte