< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.10
2013
Tret de sortida de la campanya "Passat, present i futur. Una cultura que ens uneix"

Ahir diumenge dia 6 d'octubre de 2013 vam iniciar una campanya que porta per títol "Passat, present i futur. Una cultura que ens uneix" per potenciar la cultura del nostre país amb tres línies d'acció ben definides: apropar la cultura popular a la gent, intentar presentar propostes institucionals i treballar per cobrir totes les carències culturals que té el districte i ser conscients que tenim una cultura molt potent perquè l'hem cuidat durant molts anys i l'hem de seguir fent perdurar perquè les generacions futures també la puguin gaudir.

Vam pensar que seguir treballant en la línia dels cinefòrums seria interessant i per això ahir vam organitzar un cinefòrum a l'escola Orlandai on vam passar Fènix 1123 i vam tenir la sort de poder estar acompanyats del productor i codirector de la pel·lícula, Joel Joan. L'acte va aplegar una seixantena de persones de totes les edats i tots van quedar impressionats amb la història de l'Èric Bertran, malgrat alguns, conèixer-la. El millor de tot però va ser que posteriorment tothom va poder compartir amb en Joel les inquietuds i curiositats que amaguen les imatges del llargmetratge. Aferrant-nos a una frase de la Isona Passola que diu "La cultura forma part de l'estat del benestar. Si no la cuidem, som una societat pitjor." i presentant així la campanya i les seves línies de treball vam començar amb la ponència del Joel on van sorgir diverses preguntes relacionades amb el film i finalment amb temes d'actualitat. La justícia espanyola, el tarannà valent i conscient de l'Èric, la situació de Catalunya a nivell cultural, la relació Catalunya-Espanya-Europa, la independència, l'art i la cultura van ser els temes més parlants durant la tarda.

Volem agrair l'assistència de tots els que ens van acompanyar i dir-los que, tal i com va dir el Joel, "l'art i la cultura hi són per transformar, no per contemplar" seguirem treballant per fer perdurar aquesta cultura tant nostra perquè volem que els nostres fills també se l'estimin tant com nosaltres.

Moltes gràcies a tots i esperem retrobar-vos als següents actes! Salut i cultura!