< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.04
2020
El Jovent Republicà de Terrassa us recomana llibres per aquest Sant Jordi

Aquest Sant Jordi no serà com cap dels anteriors. Així i tot, des del Jovent Republicà de Terrassa us encoratgem a seguir amb la tradició des de casa i us recomanem uns quants llibres per aquesta diada tan inusual. 

Assabenta't si els teus comerços de proximitat estan oberts aquest Sant Jordi i com pots fer els teus encàrrecs. Si cap de les que coneixes et pot oferir el servei, busca el teu comerç més pròxim per Libelista, Llibreries Obertes o #AdoptaUnaLlibreria. Aquest Sant Jordi dóna suport al comerç local i a la cultura catalana!

 

Antoni Batista; “Otegi, La força de la pau”

Un llibre d’Antoni Batista, amb Pròleg de David Fernàndez on ens parla de la vida d’Arnaldo Otegi, una feina d’exploració incansable. La història del conflicte a Euskal Herria des d’un punt de vista català que de ben segur canviarà la manera de veure el món.


H. Hesse; Demian

Demian relata la història d'Emil Sinclair en el moment de la seva ruptura amb el món infantil i el seu pas cap al món de l'adultesa on desenvolupa un clar rebuig a la societat burgesa durant el període d'entreguerres.


Jenn Díaz, Vida familiar

En el seu segon llibre en català, Jenn Díaz explora diferents relacions de família en un recull de setze relats curts. L'autora, a través d'una prosa d'aparent senzillesa, ens retrata aquells grans temes de la vida com poden ser l'amor, la mort, la malaltia o els sentiments, i ho fa amb una mirada íntima, profundament crua i gairebé dolorosa.


Sílvia Soler, El fibló

Tres germans adults hereten la casa familiar després de la mort del seu pare, i decideixen instal·lar-s'hi a viure junts. Allà, a mesura que restauren la casa, aniran també reconstruint els seus vincles familiars, marcats per la mort prematura de la mare i les seqüeles emocionals de la incapacitat afectiva del pare absent.


Montserrat Roig, L'agulla daurada

El 1980, Montserrat Roig és convidada a Leningrad per tal d'escriure el que havia de ser un llibre sobre el setge de la ciutat durant l'ocupació nazi. El relat, però, acaba sent la història de com l'autora arriba a conèixer i a enamorar-se de la ciutat, de la seva història, de la seva gent i de l'ànima d'un poble que va resistir perquè no contemplava l'opció de no fer-ho.


Eva Baltasar, Permagel

“Permagel” és fàcil de llegir, però no és fàcil de digerir. Des dels ulls d'una dona lesbiana i suïcida, contemplem les imposicions de la societat, de la vida, de les relacions familiars. El sexe, l'art i la literatura com a escapatòria; la mort com a últim desig. Amb una narració crua, dura, colpidora i un llenguatge senzill però precís, Permagel és un llibre que no deixa indiferent.


Isaac Asimov, La Fundació

“La Fundació” és una trilogia de ciència-ficció que té lloc entre la caiguda d’un imperi i el sorgiment d’un de nou.  Asimov ens ho narra d’una forma senzilla i entretinguda, tot tractant temes com l’estratègia, la política i la sociologia.


Víctor Alexandre, TV3, a traïció

En aquest polèmic assaig, Víctor Alexandre reflexiona sobre la diferència entre el concepte de televisió en català i televisió catalana. I per què, des de la desídia o d’una sinistra voluntat, existeix un procés d’alienació de la nostra realitat nacional en el si de la Televisió Pública de Catalunya. 


Jaume Cabré, Quan arriba la penombra 

“Quan arriba la penombra” és un recull de relats curts amb tot de personatges que no tenen res a veure aparentment. Cabré ens mostra com les històries d’aquests personatges s’entrecreuen i es troben entre elles. Hi trobarem un conjunt d’històries fosques i amb un toc de ràbia, però també fantasioses, iròniques i, fins i tot, divertides. 


Lluís-Anton Baulenas , El fil de plata 

“El fil de plata” narra la història de tres joves: en Pere, en Gregori i la Maria. Tenen 18 anys quan es coneixen per casualitat l’any 1935. Baulenas narra les seves vivències, amb totes les complicacions que comporten els diferents orígens socials de cadascun, el caràcter i una relació d’amistat que es torna complexa quan apareix l’amor. A tot això s’afegeix un imprevist més en la vida dels tres personatges: l’esclat de la guerra civil, que marcarà les seves vides per sempre. 


J. D. Salinger, El vigilant en el camp de sègol

En aquest clàssic de la literatura mundial hi trobem el relat d’en Holden Caufield, un adolescent turmentat i amb un cert malestar psíquic. Comença amb la seva fugida de l’internat per tornar a la seva ciutat natal, Nova York. El jove emprèn un camí intentant aturar l’inevitable pas del temps, rebutjant el món dels adults i mostrant les seves angoixes, pors i fòbies.

Ressenyes literàries Sant Jordi 2020 Ressenyes literàries Sant Jordi 2020