2009
Dimecres 11 de Febrer al matí, el Regidor d'Esports Alfredo Vega, juntament amb el tècnic d'esports de l'Ajuntament. Van atendre a les JERC, per escoltar les nostres propostes, pel que fa a la creació d'un skatepark a la ciutat.
En primer terme voliem agraïr la trobada, per poder parlar-ne tranquilament, ja que trobem que és la millor manera per compartir la informació i aconseguir consensuar els diferents punts de vista, i les diferents demandes.
Des de la Regidoria, van posar com a principal problema, trobar un lloc on aquest equipament, fos viable. Cal destacar, que l'skatepark, ha d'estar en un lloc més o menys cèntric, o si més no, ben comunicat. A més és convenient que no hi hagi veïns aprop, per estalviar sorolls i malestar entre la població. Per tant, de moment el que cal és trobar un emplaçament adient, per l'skatepark.
Des de les JERC els vam transmetre els beneficis que un skatepark pot dur a la ciutat. En primer terme pot fer augmentar el nombre de practicants d'aquest esport, per tant un nombre de joves que es preocuparan per estar en les millors condicions físiques per competir en les diferents modalitats. A més amb un skatepark prou bo, es poden organitzar competicions, donant projecció a aquests joves terrassencs, amb un talent que actualment es perd, o han de marxar de la ciutat per potenciar-lo.
Un skatepark pot esdevenir un lloc de trobada dels joves de la ciutat, i potser també esdevé un pol d'atracció de practicants d'altres llocs, i podríem parlar doncs d'un turisme d'skate, que ja s'està aconseguint a Barcelona.
Aquest augment entre el col·lectiu skater, pot esdevenir un pol comercial, important, ja que darrera del món de l'skate hi ha tota una indústria, amb marques prou conegudes, que distribueixen roba i estris per patinadors. Actualment, ja hi ha alguns comerços especialitzats que malgrat la crisi es mantenen. Per tant el factor comercial, pot ser un atractiu, que segons al nostre entendre la regidoria no havía contemplat.
Un altre punt a destacar, és el dèficit d'aquest tipus d'equipaments, perquè a Terrassa hi ha dos equipaments d'aquests tipus, un a Sant Llorenç i unaltre a Can Jofresa, però que els skaters de la ciutat es neguen a definir-los com a skatepark, per les seves pèssimes condicions.
A més aquest aspecte, contrasta amb les instal·lacions de que disposen diferents pobles i ciutats de l'entorn de Terrassa, com ho són Viladecavalls, Sant Quirze del Vallés, Sant Cugat del Vallés, Sabadell, Castellar del Vallés (un dels millors de Catalunya).
Un cop més Terrassa està a la cua.
Esperem doncs que entre tots poguem trobar un lloc idoni (us animem a que en proposeu, enviant-nos un e-mail) i així poder aconseguir el que des del món de l'skate es porta demanant des de fa prop de 4 anys.
