< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.03
2014
8 de març, la lluita continua

Desigualtat salarial, sostre de vidre, assetjament laboral, violència masclista... són paraules encara massa familiars per les dones. Gràcies a la lluita de moltes generacions hem aconseguit poc a poc anar assolint nous espais d'igualtat i anar trencant amb algunes barreres que ens impedeixen viure en una societat on homes i dones tinguem les mateixes oportunitats.

Aquesta lluita, però, es veu avui intensament atacada pel govern espanyol, que encapçala una nova onada de retallades ideològiques que ens afecten especialment com a dones. Fa un any aprovaven una Reforma Laboral que dificulta el nostre accés i manteniment al mercat laboral. I ara ens trobem en ple debat sobre l'avantprojecte de la nova Llei de l'Avortament, una proposta que és un ferotge atac de la dreta més rància i l'església cap a totes les dones, i cap a la nostra capacitat de decidir sobre el nostre cos.

Tot això sense perdre de vista la violència masclista: en el tercer trimestre del 2013 es van dur a terme al Baix Llobregat 486 denúncies per violència masclista. I tampoc la diferència del guany salarial entre homes i dones, a Catalunya és del 23,76%.

És per tot això que la lluita no es pot aturar, aquest 8 de març al Baix Llobregat les JERC organitzem diverses activitats:

Les JERC Cervelló - Vallirana presenten una exposició sobre l’avantprojecte de la nova llei Gallardón: comparació amb anteriors lleis espanyoles, tipus de regulació de l’avortament a tots els països del món i cost d’anar a avortar a Portugal, França o el Regne Unit. Perquè cal estar informat avui dissabte la trobaràs entre les 11 i les 14 h a la Rambla Tarradellas de Cervelló i el diumenge entre les 11 i les 13 h a Vallirana.

Les JERC Sant Feliu organitzen un acte polític amb Sílvia Casola, secretària nacional de la dona de les JERC, a les 12.30 h a la plaça 8 de març. Hi haurà posterior dinar a Ca la Rosa i per últim la presentació del llibre “Evolutión, respostes a la crisi” amb la seva autora Isabel Belmonte Fernández.

Per últim fem una crida a la mobilització per la manifestació de les 18.30 h a Plaça Universitat de Barcelona: 8 de març, la lluita continua!

8 de març 8 de març