< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.04
2019
Acabem amb el feixisme des del Baix Llobregat

El feixisme sempre ha estat present a la nostra societat, cal que en siguem conscients. El jove militant de l’esquerra independentista Guillem Agulló, el madrileny antifeixista Carlos Palomino o la dona trans Sonia Rescalvo son tres noms propis de víctimes directes del feixisme. Tres casos que es sumen als molts atacs diaris que pateixen els col·lectius més oprimits. Les identificacions o controls per «perfil ètnic», les continues agressions per part dels serveis de seguretat de Renfe a persones racialitzades, les guerrilles «antillaços grocs», o la destrossa al centre LGTBI+ de Barcelona, son exemples més recents de la impunitat del feixisme als nostres carrers.

A Sant Feliu de Llobregat, com a altres municipis de la nostra comarca, aquestes agressions han augmentat amb l’arribada i el blanqueig de l’extrema dreta «institucionalitzada». Hem vist com la comunitat musulmana ha hagut de suportar pintades i atacs feixistes arran el trasllat del seu centre de culte a un altre espai. També hem vist com, via xarxes socials, s’ha generat discurs d’odi contra els menors que migren sols, i contra el centre d’acollida Mirabolà de Sant Feliu. I tot això ha derivat a una més que possible candidatura de Vox a les properes municipals.
 
Per tot això, com a societat no podem tolerar que l’odi del feixisme i el racisme avanci lliurement. Organitzem la lluita antifeixista als nostres pobles i barris. Sortim al carrer, parlem amb tota aquella gent que es podria sentir atreta per aquest discurs, i desemmascarem-los. Com a jovent, cal que liderem aquesta lluita, i que l’obrim a tota la bona gent demòcrata dels nostres entorns. Cal que es creïn plataformes transversals que interpel·lin a tota la comunitat cultural, educativa, veïnal, etc.
 
També cal que la lluita antifeixista vagi més enllà dels carrers. Calen polítiques actives, com ara la creació i dinamització d’una xarxa antirumors, per desmentir d’arrel totes aquelles mentides que el feixisme «inocula» als nostres municipis, o el combat contra el discurs d’odi en tots els treballadors públics que atenen la ciutadania.
 
Per una comarca lliure de feixisme i de racisme, organitzem-nos i lluitem!

Fem el Baix Llobregat més antifeixista #desdelBaix Fem el Baix Llobregat més antifeixista #desdelBaix