< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.02
2019
El Baix Avança 2019 centra les formacions en l'organització i les eleccions europees

Les Joventuts d'Esquerra Republicana del Baix Llobregat han organitzat aquest diumenge 10 de febrer una nova edició del Baix Avança, centrat enguany en la formació relacionada amb l'organització, actituds i valors del Jovent Republicà i en les eleccions europees del 26 de maig

El Baix Avança és una de les jornades formatives organitzades de forma regular per la militància del Baix Llobregat. Aquest 2019, el Baix Avança ha servit, per una banda, per cohesionar la militància de la regional (la qual s'ha vist incrementada de forma espectacular en els últims mesos) i, per l'altra, per afavorir la formació entre aquesta nova militància en un context dificil però trepidant, amb les eleccions municipals i europees a la vora.

En aquest sentit, el Baix Avança 2019, celebrat a Sant Vicenç dels Horts, ha estat un èxit gràcies a la realització de diverses activitats. La primera ha consistit en la pintada d'un mural en suport als presos polítics i exiliats davant el judici injust i antidemocràctic al qual s'enfronten. Aquest mural ha estat elaborat en consonància amb la campanya #JudiciFranquista iniciada fa poques setmanes pel Jovent Republicà.

A continuació, la militància del Baix Llobregat ha iniciat els tallers explicitament formatius. El primer d'aquests ha estat possible gràcies a Kènia Domènech (secretària d'organització del Jovent Republcà) i ha estat enfocat en quins són els valors, les actituds i els òrgans organitzatius de les Joventuts d'Esquerra Republicana: per què militem, quins són els nostres valors republicans, el sentit del companyerisme i de la responsabilitat, l'estructura interna de l'organització, etc.

Seguidament s'ha realitzat el segon taller formatiu centrat en les eleccions europees del proper 26 de maig, i com són d'importants per al jovent. Aquest segon taller ha estat possible gràcies a la participació de Marta Rosique i Silvia Caufapé, ambdúes companyes de la sectorial de Política Internacional del Jovent Republicà. En aquest sentit, s'ha detallat com funciona internament la Unió Europea i, sobretot, com és d'important participar i entendre la política comunitària de la Unió Europea per tal de millorar i reformar aquesta en un moment on l'euroescepticisme (promogut principalment per l'extrema dreta) comença a tenir un pes realment gran, i on bona part de les polítiques realitzades pels estats estan promogudes i obligades pels organismes europeus (privatitzacions, retallades, etc).

En definitiva, la jornada formativa i participativa del Baix Avança ha servit per augmentar encara més el nivell formatiu de la militància de la comarca, no només de cara a enfocar els reptes electorals que tenen per endavant, sinó per agermanar els companys i les companyes del Baix Llobregat.

Tallers i mural realitzat per la militància pel Baix Avança 2019 Tallers i mural realitzat per la militància pel Baix Avança 2019