< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

30.06
2014
El Baix Avança pel dia de l'Orgull

El passat 28 de juny, dia de l’Orgull, les JERC Baix Llobregat vam celebrar una altra edició de la jornada regional anual més important del jovent independentista de la nostra comarca. Com no podia ser d’una altra manera, el tema central del Baix Avança d’enguany va ser la defensa del col·lectiu LGTBI.

Durant el matí de dissabte a Sant Boi vam elaborar dues pancartes a amb els lemes “Estima com vulguis en un país lliure” i “A les aules i als carrers: STOP homofòbia” que vam penjar en dos ponts d’entrada i sortida de la ciutat. Posteriorment, amb els nens i nenes de plaça Catalunya, vam realitzar un mural de la bandera gai amb l’ajuda de les seves mans i una mica de pintura.
 
Com és habitual a totes les jornades del Baix Avança les accions es van dividir per diferents pobles de la comarca i és per això que a l’hora de dinar vam anar fins a Sant Vicenç dels Horts per agafar forces i aprofitar per fer un cafè amb l’Oriol Junqueras. Un cop acabat el descans, vam dur a terme una dinàmica per debatre i trencar tòpics al voltant de la comunitat LGTBI. Aquests estereotips els vam escriure en papers per tal de lligar-los en globus i enlairar-los tot seguit, simbolitzant l’alliberament homosexual.

S’acabava així l’edició del Baix Avança 2014, amb la certesa que ben aviat el Parlament de Catalunya aprovarà la llei contra la LGTBfòbia elaborada i consensuada conjuntament amb entitats i associacions del col·lectiu homosexual.


Al següent enllaç podràs trobar les imatges de tota la jornada: http://www.jerc.cat/baixllobregat/galeria/detall/589

Nens i nenes de Sant Boi van fer possible l'elaboració de la bandera de l'orgull gai Nens i nenes de Sant Boi van fer possible l'elaboració de la bandera de l'orgull gai

ARTICLES RELACIONATS