< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.01
2019
El Jovent Republicà del Baix Llobregat, a favor d'un consum responsable, just i feminista

La militància de les Joventuts d'Esquerra Republicana del Baix Llobregat han realitzat diverses accions durant aquests primers dies de gener per consciènciar a la societat de la importància de lluitar per un model de consum alternatiu. Les accions s'han realitzat al voltant de la campanya #AQualsevolPreu, on el Jovent Republicà promou hàbits de consum responsable, sostenible, just i igualitari.

Des de mitjans de desembre, el Jovent Republicà ha posat en marxa la nova campanya "Consumir: a qualsevol preu?" on es promou la conscienciació contra el consumisme desbocat promogut pel sistema capitalista, on el mercat està concentrat sobretot en les grans empreses multinacionals que promouen aquest consumisme irresponsable, antisocial i insostenible. Per al Jovent Republicà, triar a quin lloc es posen els diners té conseqüències en àmbits com la perpetuació dels rols de gènere, la degradació del medi ambient, la legitimació d’un sistema que beneficia les grans empreses i empobreix les classes treballadores o la discriminació de la llengua catalana.

A la comarca del Baix Llobregat en concret, la militància ha realitzat dues accions clau per a conscienciar a la ciutadania de la necessitat de promoure un canvi de model. En concret, s'ha dut a terme una acció el passat 4 de gener al nou centre comercial Finestrelles Shopping Centre d'Esplugues de Llobregat. En aquest cas, l'acció s'ha desenvolupat per partida doble, ja que, a banda de realitzar una enganxinada per tot el centre i el desplagament d'una pancarta denunciant el model consumista actual, també s'ha protestat contra l'obertura del mateix centre comercial, atès maltractarà el teixit comercial de la ciutat i, a més, és la primera fase del pla urbanístic Porta Barcelona-Pla Caufec, un pla que destruirà bona part de l'accés a la muntanya de Sant Pere Màrtir amb la construcció d'oficines i 600 habitatges de luxe.

Per altra banda, durant aquesta primera setmana de gener també s'ha realitzat una acció al voltant de la sexualització i el masclisme que desgraciadament reina a la immensa majoria de botigues de grans empreses textils, perpetuant els estereotips sexuals i els ròls de gènere. En concret, s'ha realitzat una acció protesta contra la botiga de la multinacional Tezenis al centre comercial Splau en relació amb un dels seus últims productes: una samarreta per a noi on es detalla, de forma literal, que si no saps rentar la samarreta en qüestió "preguntis a la teva mare, que ella sap com fer-ho". El Jovent Republicà del Baix Llobregat (i, també, d'arreu dels Països Catalans) ha realitzat accions davant de les botigues de la marca amb enganxinades i precintes simbòlics, ja que creuen que aquests esteorotips rancis i masclistes són impropis d'una societat moderna, on el feminisme sigui la força renovadora per a conseguir una societat justa i igualitària.

Imatge de les dues accions realitzades al Baix Llobregat Imatge de les dues accions realitzades al Baix Llobregat