< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.05
2019
El Jovent Republicà del Baix Llobregat sortim a guanyar aquest 26 de maig!

Aquest passat 4 de maig, Esquerra Republicana del Baix Llobregat ha omplert la Plaça de l'Ajuntament de Sant Boi amb l'acte de presentació de les 31 candidatures que tenyiran de republicanisme la comarca el proper 26 de maig i on han participat el candidat a l'alcaldia de Sant Boi Miquel Salip, el portaveu del Jovent Republicà del Baix Llobregat Àlex Lòpez, la secretària d'organització del Jovent Republicà del Baix Llobregat Queralt Malé, el diputat baixllobregatí Jordi Albert, el candidat a l'alcaldia de Barcelona Ernest Maragall i la consellera de Justícia Ester Capella.


L'acte ha estat una oportunitat per a fer visible l'important paper que el Jovent Republicà tindrem a partir del 26 de maig a tots i cadascun dels municipis on obtinguem representació local. En paraules del portaveu regional del Jovent Republicà del Baix Llobregat, Àlex Lòpez, "guanyar vol dir ambició, guanyar, vol dir esperança, guanyar vol dir dignitat. Guanyar és transformar la realitat que ens toca viure, fer que la gent que més pateix, les classes treballadores i populars d’aquest país s’en surtin. Que tothom tingui els drets més bàsics reconeguts, socials i polítics". També ha destacat que "ens hem de trencar la esquena per què aquesta república per la qual ens hi deixem la pell cada dia sigui per a tothom. Fent front, plantant cara, i destruint, a tota mena de feixisme, racisme, homofóbia i neoliberalisme impregnat en les arrels més profundes de la democràcia Espanyola i també catalana".

En aquest sentit, la secretària d'organització del Jovent Republicà del Baix Llobregat, Queralt Malé, ha fet incís en l'important paper que les dones estan protagonitzant en aquesta transformació social i política: "companyes, lluiteu arreu, fins i tot dins les nostres propies organitzacions, per fer-les més feministes, per fer fora aquest masclisme impregnat a la societat que moltes vegades ens trobem i que molts miren cap a un altre costat i fan veure que no existeix. Empoderem-nos, fem-nos visibles, agafem responsabilitats, i demostrem que som capaces de tot."

Per altra banda, el diputat d'Esquerra Jordi Albert i president comarcal, ha ecoratjat els assistents a guanyar el 26M perque "sense el Baix no hi ha somni possible; no hi ha fil roig possible, sense el Baix els resultats haurien estat impossible! Som el bastió, som la força, som el país!”, ha exclamat des de la seva comarca i en reivindicar Esquerra com l'opció política i social per a la gent d'esquerres.

El candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha animat els ciutadans de l'àrea metropolitana a fer un pas endavant i a tenyir completament de groc el mapa a les eleccions municipals. Després que Esquerra Republicana fos la força més votada en una quinzena de ciutats de la zona el 28A, Maragall ha conclòs: "Això que ha passat aquests mesos i setmanes al Baix Llobregat i a l'Hospitalet és la remor de fons que més inquieta l'Estat, perquè es veu que Esquerra Republicana està en condicions de liderar-la, de dirigir-la, d'orientar-la i donar-li sentit transformador. És la remor de fons que més por fa a Espanya, perquè converteix el projecte català en invencible", ha insistit el candidat dels republicans a l'alcaldia de la capital catalana. És per això que, per Maragall, és a les mans dels ciutadans del Baix Llobregat i l'Hospitalet "capgirar l'equilibri". "Aquest pols el guanyarem gràcies a vosaltres", ha assegurat des de Sant Boi de Llobregat, on s'han reunit representants de les trenta candidatures de la comarca.

Maragall ha intervingut a l'acte 'Festa de la República' al costat de la consellera de Justícia, Ester Capella, que ha fet una crida per tal que el país es torni a tenyir de groc. "Groc republicà, el groc que representa la llibertat", ha apuntat. La consellera ha animat els republicans a seguir treballant per reclamar a l'Estat que faci "política", la via per resoldre el conflicte polític, i per seguir defensant els drets i les llibertats. "Catalunya, un cop més ha estat l'exemple clar: hem estat sempre al costat de la llibertat", ha afegit.

Al seu torn, el candidat a l'alcaldia de Sant Boi Llobregat, Miquel Salip, ha reclamant un canvi de govern a la ciutat "des de l'impuls republicà". "Tenim el millor projecte polític per aquesta ciutat i un equip compromès, i estem en condicions per articular una alternativa política per a la ciutat", ha dit.

La militància del Jovent Republicà del Baix Llobregat amb Miquel Salip, Jordi Albert, Ernest Maragall i Ester Capella La militància del Jovent Republicà del Baix Llobregat amb Miquel Salip, Jordi Albert, Ernest Maragall i Ester Capella