< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.05
2019
El Sona Baix 2019 omple Sant Boi de festa i reivindicació

Aquest 4 de maig de 2019, les Joventuts d’Esquerra Republicana del Baix Llobregat van omplir els Jardins de l'Ateneu Santboià de Sant Boi de Llobregat amb la 6à edició del Sona Baix, el concurs de música jove que busca a grups novells de la comarca per a que es facin un lloc al panorama musical.


L’edició 2019 del concurs ha mantingut les bones dades de públic iniciades a partir de l'edició del 2018 amb prop d'un miler de persones gaudint de la música dels grups Lasttrack (de Sant Feliu de Llobregat), La Jauría (de Viladecans) i Sense Nom (de Cornellà de Llobregat), a més de la participació al final de la nit de les DJ feministes Almost Blondies i del folk dels maresmencs Ebri Knight.

Com cada any, cada assistent al concurs que comprava una consumició de qualsevol tipus tenia dret a una papereta de vot per escollir quin dels tres grups participants s’emportava la victòria. Enguany, el grup que ha estat escollit de forma majoritària ha estat Lasttrack, el que dona dret als rapers de Sant Feliu a participar en la final del concurs de música jove que se celebra en el marc de l’Acampada Jove els dies 18, 19 i 20 de juliol.


L’edició del Sona Baix d’aquest any ha continuat amb les reivindicacions polítiques que van protagonitzar l'edició de l'any passat. Enguany, la militància del Jovent Republicà del Baix Llobregat va tornar mostrar el seu absolut rebuig contra l’empresonament d'Oriol Junqueras i la resta de presos polítics i exiliats, van protestar contra  les declaracions i accions discriminatòries vers les dones protagonitzades pels líders polítics de PP, Ciutadans i Vox i, a més, van voler reivindicar el paper del Jovent Republicà en les eleccions municipals del 26 de maig com a eina de transformació dels municipis del Baix Llobregat. Aquestes reivindicacions es van realitzar mitjançant potents accions polítiques, fent que l’edició del 2019 del Sona Baix hagi tornat a ser un nou espai de reivindicació política i social.

El Sona Baix 2019 omple Sant Boi de festa i reivindicació El Sona Baix 2019 omple Sant Boi de festa i reivindicació