< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.03
2014
ERC i JERC Molins de Rei commemoren el Dia internacional de la Dona amb la diputada Marta Vilalta

El dimarts 4 de març les JERC i ERC de Molins de Rei van organitzar una xerrada amb la diputada al Parlament, Marta Vilalta, amb el títol Dones amb tots els drets: construïm un nou futur! a l'Ateneu Mulei de la vila en ocasió del Dia Internacional de les Dones.

L'obertura de l'acte va ser a càrrec d'Oriol Ibàñez, militant de les JERC de Molins de Rei, que va anunciar la represa de l'activitat de l'organització a la vila amb aquest acte i va encoratjar el jovent molinenc a implicar-se en política per tal de canviar la greu situació en què es troba el jovent i aportar el seu gra de sorra al moment històric que viu el país.

Seguidament va intervenir la regidora d'ERC, Sílvia Guillén, que va fer esment als atacs als drets de les dones per part del govern espanyol a partir de reformes de lleis com la de l'avortament, la legislació laboral o, darrerament, la de l'administració local.

Finalment va ser el torn de la diputada de les JERC, Marta Vilalta, que va encetar la seva intervenció reclamant la necessitat de defensar els drets de les dones durant tot l'any i no només al voltant del 8 de març en ocasió del Dia Internacional. Seguidament va fer un ampli repàs de la situació actual de desigualtat de les dones malgrat que a nivell legal homes i dones tenen els mateixos drets. La diputada va cloure la seva intervenció animant a la participació activa dels ciutadans i, en especial, dels joves i de les dones, per aprofitar l'oportunitat històrica que disposem de construir un nou país totalment diferent del que coneixem actualment i deixant enrere totes les desigualtats existents en els nostres dies.

En el torn d'intervencions final es va debatre sobre possibles mesures que podria emprendre el Parlament català per tal de combatre les mesures impulsades pel govern espanyol contra els drets de les dones o de la necessitat de la discriminació positiva per tal de caminar cap a la igualtat real entre homes i dones.

La diputada de les JERC a l'acte de les JERC Molins de Rei La diputada de les JERC a l'acte de les JERC Molins de Rei