< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

16.04
2019
Comunicat del Jovent Republicà del Baix Llobregat davant els fets ocorreguts a Viladecans

.

El Jovent Republicà és una organització feminista i que aposta pel republicanisme,  per una societat que es construeix des de l’autoorganització́ i la participació́ de base, partint del municipalisme com a organització́ institucional bàsica. Valors que portem representant al llarg de la nostra història i que vam reafirmar fa un any a la Conferència Nacional.
 
A Viladecans, com a qualsevol altre municipi amb presència del Jovent Republicà, les decisions es prenen en assemblea. Lamentem que, en els últims dies, persones que han format part del Jovent Republicà hagin posat en dubte l’organització i els seus valors. Aquestes persones van ser escollides en el seu moment com a representants en les eleccions municipals, però després d’això han estat involucrades en un procés d’investigació del codi ètic d’Esquerra Republicana de Catalunya que afecta de manera directa i greu a altres membres de l’organització.
 
Tot i que encara no hi ha una resolució per part del Codi ètic, les persones implicades han decidit marxar del partit per motius que no compartim. En cap moment s’ha iniciat el tràmit de suspensió de militància a cap militant de Viladecans, ja que aquesta decisió l’ha de prendre els òrgans corresponents d’Esquerra Republicana.
 
La nostra organització defensarà sempre els valors republicans, com ho porta fent durant més de 88 anys. Creiem que els conflictes es resolen apel·lant a aquests valors. I així ho continuarem fent i defensant.
 
[Baix Llobregat, 16/04/2019]

.