< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.03
2017
Les JERC Catalunya Central escullen la nova Permanent Regional

El VIè Congrés Regional escull a una nova Permanent encapçalada per Marc Tienda com a portaveu

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) Catalunya Central han realitzat aquest cap de setmana un VIè Congrés Regional a Sant Mateu de Bages, en el qual s’ha escollit una nova Permanent Regional. Les joventuts també han aprofitat per fer una Escola de Formació.

Dissabte va ser el dia en el qual es va a dur a terme el guix de l'Escola de Formació. Després de la benvinguda inicial, es va realitzar un taller de mobilitat i una xerrada - debat sobre "Què són les JERC?". Després del dinar de germanor, va ser el torn per la xerrada sobre Parlamentarisme i polítiques de joventut i del vídeo-fòrum sobre La Doctrina del Shock. Havent sopat, els militants van fer alguns jocs i una festa.

Després de fer nit a Sant Mateu de Bages, un cop finalitzada la dinàmica de cohesió, el diumenge ha estat marcat pel VIè Congrès Regional. En el seu discurs de candidatura, el candidat a portaveu, Marc Tienda ha celebrat que s’hagin aconseguit noves seccions locals i nous militants, tot i les "dificultats que presenta el territori", alhora que ha agraït la feina feta fins ara i la confiança dipositada des de l’executiu. Tienda ha destacat d’ell mateix les seves "ganes d’involucrar-se en les coses i de treballar". Sobre la candidatura, el candidat ha remarcat la voluntat de treballar en equip, amb un grup de diferents perfils i jove, que evidencia un "canvi generacional".

El de Torelló també ha tractat temes com l’objectiu de generar un discurs destinat al jovent, aconseguir una millor comunicació interna i generar dinàmiques, establir les millors relacions i implicar-se amb el projecte d’Esquerra Republicana de Catalunya i estar preparats pels esdeveniments futurs a nivell nacional: tant el referèndum d’independència com les eleccions constituents.

Després de les votacions, s’ha proclamat com a guanyadora la candidatura encapçalada per Marc Tienda. El nou portaveu ha donat gràcies a la militància per la seva confiança, conscient de la responsabilitat i el compromís de donar resposta a les necessitats del jovent. Tienda ha afegit que "cal ser al carrer" per coses com "lluitar per a la baixar els preus de lloguer per als universitaris", "reivindicar una abaixada de preus de les Universitats", "potenciant la igualtat de gènere i lluitar per eradicar la violència masclista", "tenint un paper directe per mostrar l’acceptació de la diversitat i perquè els joves no se sentin amenaçats davant al seva condició afectiva i sexual" i "liderar el procés d’independència".

El portaveu ha acabat la seva intervenció amb les següents paraules: "Aquest és el nostre deure, i aquesta és la nostra responsabilitat. Aquest és el compromís que assumim. Som el fil roig que generació rere generació s'ha donat el relleu. La nostra lluita continua. Fins a la victòria!".

La nova Permanent Regional

Portaveu: Marc Tienda
Organització i Finances: Queralt Torres
Imatge i Comunicació Aleix Camprubí
Activisme: Denís Llussà
Dona i Igualtat: Mar Coll
Campanyes: Pol Colàs

Foto de família després del Congrés Foto de família després del Congrés