< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.04
2017
Les JERC Manresa recullen queixes sobre l'#HispanoFail de Monbus

La capital del Bages fa mesos pateix la mala gestió de l'autobús Manresa-Barcelona per part de l'empresa Monbus.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Manresa han posat a disposició dels ciutadans unes bústies a l'estació d'autobusos i a la plaça Valldaura, amb l'objectiu de donar veu als usuaris de Monbus que pateixen el seu mal funcionament. Els usuaris també poden efectuar la seva queixa a través d'un formulari en línia (https://goo.gl/mkexTZ). La secció estudiarà les problemàtiques.

Antecedents
Des del 2010, la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Bages Exprés, formada per les empreses Alsina Graells, Julià i Castellà, ha sigut l'empresa encarregada de la gestió dels autobusos entre la capital del Bages i Barcelona. En el seu moment, l'empresa Monbus Hispano Igualadina va presentar recurs sobre la resolució de l'adjudicació, mentre que, l'any passat, el Tribunal suprem va donar la raó a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que donava com a mereixedor de l'adjudicació l'empresa Monbus.

D'aquesta manera, al mes de desembre, es va treure la concessió a l'UTE, sense tenir en compte en cap moment l'opinió dels usuaris. Des dels primers dies, la gestió ha sigut un desastre: autobusos que no passaven, conductors que no se sabien la ruta i retards constants. Aquests són problemes compartits a Igualada i Vilafranca, on la concessió també és de Monbus. En el cas de Manresa, la Generalitat va obrir un expedient sancionador en menys d'una setmana, però els problemes persisteixen. Per això, les JERC d'aquestes tres localitats van fer una roda de premsa conjunta a Manresa, per posar sobre la taula la problemàtica.

D'altra banda, cal destacar que els problemes a l'empresa Hispano Igualadina van començar quan aquesta va ser comprada per la gallega Mombus. A més, el seu president, Raúl López, ha estat imputat en casos de corrupció com l'Operació Cóndor. Per això, no s'entén com se li donin noves concessions o pugui entrar a concursos de creditors.

Una de les bústies Una de les bústies