< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.08
2006
1a Diada per l'Autodeterminació dels Pobles

El proper dia 9 de setembre tindrà lloc a Blanes la 1a Diada per l’ Autodeterminació dels Pobles, aquesta Diada neix amb l’ esperit d’instaurar a la Vila de Blanes una festa anual dirigida a tot el jovent, just després del període de vacances, per reclamar el dret a l’ autodeterminació dels pobles, siguin d’ on siguin, ja sigui el poble Palestí, el poble Saharaui, el poble Gallec, el poble Basc o el poble Català. Aquesta es presenta com una Diada reivindicativa, per promoure la Cultura catalana i amb un seguit d’actes que es durant a terme pel centre de la Vila al llarg del dia. Les JERC Blanes juntament amb la Casa del Poble i el Col·lectiu 2014 tenen previst realitzar els següents actes: - A partir de les 10 del matí, Fira d’Entitats d’Arreu dels Països Catalans- A partir de les 12 del migdia i a la mateixa plaça on és realitzarà la Fira d’Entitats, i per animar l’ambient, la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes realitzarà una batukada amb la seva percussió, a continuació una Colla de gegants realitzarà una actuació, i per acaba és realitzarà una mostra de sardanes que continuarà amb una audició de Sardanes fins a les dues del migdia.

- A partir de 2/4 de 5 de la tarda i en el segon pis de la Casa del Poble de Blanes i fins a les 7 del           vespre, II edició de “Carda-li uns gols a Espanya”. Consisteix que per 1€, es puguin realitzar partits Catalunya- Espanya amb el videojoc “Pro Evolution Soccer 5”, i on el que aconsegueixi guanyar a Espanya per una major diferencia de Gols optarà a un premi valorat en 60€.
- A les 6 de la tarda, i al primer pis de la Casa del Poble, Xerrada sobre els tràmits cap a l’oficialitat Internacional de l’Esport català. Hi participarà el president de la Federació Catalana d’Hoquei, Ramon Basiana, juntament amb ex- Secretari General de l’Esport, Rafel Niubò, per explicar-nos tot el transcurs i els fets de Fresno i Roma.
- A les 7 de la tarda, al Segon Pis de la Casa del poble de Blanes,  primera Xerrada d’Història dins el cicle sobre Nacionalisme i independentisme, amb Oriol Jonqueres com a ponent, que ens explicarà les diferents raons històriques per encaminar-nos cap a un estat sobirà en tots els aspectes.
- A les 9 de la nit, Sopar popular a la Plaça dels dies Feiners a càrrec d’un càtering.
- Cap a 2/4 d’ 11 de la nit parlaments de diferents representants dels diferents pobles de la Península posicionats en favor del dret a l’autodeterminació. 

 - A partir de les 11:15 de la nit concert per part de Gerard Sese, finalista del sona9 del passat any.

- A partir de les 12:30 actuació de Frènetic

Per a mes informació : www.jerc-fedgirona.net/blanes/

cartell_autoblanes_pt-36.jpg cartell_autoblanes_pt-36.jpg