< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.03
2016
8 de març, Dia Internacional de les Dones a Comarques Gironines

Les JERC Comarques Gironines reivindiquem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb activitats arreu del territori.

Any rere any les JERC celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i de reivindicació per manifestar les desigualtats encara existents. Des d’Esquerra Republicana i les JERC, treballem perquè els drets de les dones, conquerits gràcies als moviments feministes, associacions de dones i moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps.

Als diferents municipis de les Comarques Gironines on les JERC ens trobem presents s'han organitzat diverses activitats per reivindicar el 8 de març. Les JERC Figueres han realitzat un mural amb el lema “Dones lliures terra lliure”. A Girona, durant el dissabte passat, es va fer una paradeta a la Rambla amb repartiment de polseres. Al municipi d’Olot s’ha realitzat un vídeo i elaborat una pancarta amb la frase de Rosa Luxemburg “Qui no es mou, no sent les cadenes”. Les JERC Caldes de Malavella també han fet una pancarta, aquesta amb el lema “El temps passa, la lluita continua” i les JERC Salt amb el lema “Dones amb tots els drets”.

Per finalitzar, el proper dissabte a Palamós, de 10.00 a 13.00 hores, es repartiran polseres i hi haurà lectura del manifest a l’Avinguda Catalunya.

Avui, 8 de març, les JERC estarem presents a les diferents manifestacions d’arreu del territori i animem al jovent a sortir de casa i anar a la manifestació que tindrà lloc a les 19.00 hores a la Plaça Independència de Girona.

8M a Comarques Gironines 8M a Comarques Gironines