< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.11
2008
Acte en commemoració dels 100 anys de l'estelada

Les JERC Comarques Gironines van voler commemorar, ahir, el centenari de la bandera estelada amb un acte estès al conjunt de les nostres comarques i amb seguiment centralitzat a la ciutat de Girona.

Al llarg de tot el diumenge, els militants de les JERC Comarques Gironines van penjar, a 100 punts emblemàtics de pobles de les nostres comarques, una bandera estelada, totes elles numerades de l’1 al 100, i acte seguit se’n prengué una instantània. Un cop recollides les imatges es van enviar a la ciutat de Girona des d’on una gran pantalla instal·lada a Plaça Catalunya projectava una a una les fotografies recollides al llarg del dia.

A més a més, a mesura que s’anaven processant les instantànies provinents de les comarques gironines, i quan ja era fosc, es va dibuixar una gran estelada amb 1000 espelmes a la mateixa plaça. L’acte acabà amb la lectura d’un manifest que explicava breument la història de la bandera i denunciava que aquells que carreguen a diari contra la llengua catalana en l’únic àmbit on sol ser vehicular (l’ensenyament), no protesten en cap cas per la minorització que rep en la resta d’àmbits com en el de la justícia o la indústria cinematogràfica, ja que l’únic que pretenen, els mateixos que mai l’utilitzen, és minoritzar-la fins a fer-la inútil i inexistent.

Podeu veure una galeria d'imatges fent click aquí.