< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.09
2021
CORRELLENGUA GIRONA 2021

El Jovent Republicà Girona i diverses organitzacions i entitats culturals (Fundació Llibreria Les Voltes, Òmnium Gironès, El Foment Girona, ADAC i Destaca’t) de la ciutat de Girona hem fet pinya per fer possible una nova edició del Correllengua al nostre municipi el dissabte 25 de setembre. Aquesta jornada vol promocionar la llengua i la cultura catalanes, fent incís en la defensa de la cultura popular.

El Correllengua va sorgir l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirat en la Korrika del País Basc, amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. El 1995 es va començar a organitzar al País Valencià i, a partir del 1996 la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua) va difondre aquest tipus d’acte a la resta de territoris de parla catalana, des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. El Correllengua es vertebra amb l’encesa de la Flama, l’element simbòlic i cohesionador dels Països Catalans, com també ho és la lectura del Manifest del Correllengua, que edició rere edició sempre reconeix i homenatja autors i autores compromesos amb la llengua i la cultura catalanes; enguany el Correllengua vol retre homenatge a Isabel-Clara Simó.

És per aquest motiu que des del Jovent Republicà col·laborem en l’organització del Correllengua Girona 2021 perquè una de les nostres prioritats és la defensa del català i de la nostra cultura pròpia i, el model d’acte proposat per la CAL encaixa amb les nostres reivindicacions: defensar la cultura popular, visibilitzar l’ús social del català, reivindicar-lo sempre i fer-ho arreu en català. Això no obstant, cal dir que no som els primers a proposar aquest tipus d’acte a la ciutat de Girona, atès que els anys 2005 i 2006 els gironins van gaudir de dues edicions del Correllengua coordinades amb molta dedicació i molt bon criteri per Jaume Piquer Jordana, un referent de la defensa de la llengua, la cultura i el país.

Els actes organitzats amb motiu de l’edició del Correllengua 2021 son:

11 h - Lectura del manifest i arribada de la Flama.
11:30 h - El català: i ara què? Debat entre Joan-Lluís Lluís i Màriam Serrà.
13 h - Recital literari.
17 h - Ballada de sardanes.
19 h - Acte de cloenda. Lectura del discurs de cloenda i concert de Pau de Ponts.

Cartell del Correllengua 2021 Cartell del Correllengua 2021