< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.12
2019
Cremem el règim a Banyoles!

El passat 6 de desembre a Espanya es celebrava el dia de la Constitució, el document que, diuen, “garanteix” la democràcia i les llibertats a tot l’Estat. Als Països Catalans en canvi, va ser un dia de reivindicació, de protesta. Arreu vam sortir a cridar que no ens representa, que no és la nostra, i al Pla de l’Estany no vam ser menys.

El Jovent Republicà vam sortir als carrers de Banyoles per exigir la fi del règim del 78, imposat per uns institucions postfranquistes i emmascarat en una falsa  transició democràtica. Aquesta Constitució que havia de garantir drets i llibertats, s’ha convertit en el pal de paller del feixisme i la falsa esquerra espanyola per reprimir les idees i la llibertat d’expressió de manera cada cop més violenta. En el seu nom, se’ns priva de poder decidir què volem ser i fins hi tot tanquen activistes i líders de partits polítics a la presó, tan sols pel fet de ser independentistes, saltant-se els drets civils un cop més. 

És per tot això que al Pla de l’Estany vam sortir el carrer, en una marxa des de la plaça de l’Ajuntament per diferents carrers de la ciutat, que va acabar a la placeta del Teatre. Allà, el Portaveu Nacional del Jovent Republicà, Pau Morales, va dirigir unes paraules a la quarantena de persones que van assistir a l’acte i que es van sumar, tot seguit, a cremar la foto del rei Felip VI per reivindicar que la seva figura va ser imposada fa 41 anys,i que no la reconeixem. L’acte es va acabar amb un concert de Maria Dolors, finalistes de l’edició 2018 del concurs de música jove Destaca’t, que van oferir un petit tastet de la seva música en format acústic. 

Un any més, el Jovent Republicà reivindiquem que som Països Catalans, que no tenim rei i animem a el jovent a organitzar-se i seguir lluitant.

 

 

Fotografia final de l'acte a Banyoles Fotografia final de l'acte a Banyoles