< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.11
2018
Debatem sobre l’emancipació dels joves a l’ESLIC de tardor 2018

El Jovent Republicà de les Comarques Gironines va concentrar-se el passat mes de setembre a Foixà per formar-se i debatre sobre l’emancipació juvenil a l’ESLIC de tardor 2018. L’escola de formació de les Comarques Gironines, que té lloc dues vegades l’any, va girar entorn als eixos de l’habitatge, la mobilitat, l’educació i treball. Amb l’objectiu de detectar els principals problemes que afecten en cadascun d’aquests camps, la formació va incloure conferències al matí, i debat a la tarda.

 

Les xerrades d’habitatge i mobilitat van anar a càrrec de Max Zañartu, graduat en Planificació Urbana i Regional, especialitzat en transport i logística. També vam comptar amb dos representants de l’Eina, l’espai jove de la Intersindical, per parlar de treball i drets laborals; i amb el diputat al Congrés dels Diputats, Joan Olòriz, per reflexionar sobre el model educatiu. A la tarda, la jornada va seguir amb debats en petits grups per relacionar els coneixements amb la realitat als nostres pobles i ciutats i pensar en possibles solucions. Finalment, les conclusions es van posar en comú i n’hem extret algunes reflexions que podeu llegir en els següents articles:


Mobilitat [Susanna Miquel] ---- Llegir article

Habitatge [Sergi Quiñones] ---- Llegir article

Treball [Anna Tresserras] ---- Llegir article

Educació [Arnau Benac] ---- Llegir article

L’ESLIC de tardor 2018 també va comptar amb la visita del senador Jordi Martí i el diputat al Congrés dels Diputats, Joan Margall, amb qui vam intercanviar opinions i reflexions sobre l’actualitat i l’estratègia republicana.

 

Xerrada de sindicalisme de l'ESLIC de tardor 2018 Xerrada de sindicalisme de l'ESLIC de tardor 2018