< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.05
2019
El Jovent Republicà compta amb 37 representants en 20 municipis dins les candidatures d’ERC per les eleccions municipals a les Comarques Gironines

Les llistes d’ERC a Girona i Olot incorporen fins a 4 candidats de les joventuts republicanes, Banyoles, Figueres, Palamós i Caldes de Malavella, 3, i tant a Llagostera com a Blanes i Santa Coloma de Farners es comptarà amb 2 representants

Les Joventuts d’Esquerra Republicana incorporen fins a 37 representants dins les llistes d’ERC de 20 municipis de les Comarques Gironines de cara a les properes eleccions del 26 de maig. Els candidats i candidates de les joventuts republicanes volen representar la veu dels joves dins els ajuntaments i aportar propostes amb perspectiva juvenil per transformar els municipis gironins. En total, la representació del Jovent Republicà a les Comarques Gironines compta amb un 43% de nois i un 57% de noies, contribuint a la feminització de la política i la paritat entre la representació més jove.

Esquerra Republicana ha volgut donar importància en aquests comicis a la joventut, un col·lectiu electoralment força oblidat. Tan és així que diverses llistes comptes amb més d’un representant del Jovent Republicà. A Girona, la llista encapçalada per Quim Ayats incorpora fins a 4 militants de les joventuts del partit: Marina Vinardell, Nil Baños, Ada Rocher i Jonatan Heredia. A Olot, la candidatura d’Anna Barnadas comptarà amb Susanna Pagès, que actualment ja és regidora del consistori, Mireia Badia, Pol Port i Júlia Campos.

Caldes de Malavella, Figueres, Banyoles i Palamós compten amb 3 representants. A Caldes de Malavella, Anna Tresserras repeteix com a candidata del Jovent Republicà, aquesta vegada acompanyada de Susanna Miquel i Joan Niell. A Figueres, representen les joventuts Ferran Quintana, Clàudia Brugués i Arnau Déu. Júlia Gironès anirà acompanyada a les llistes de Palamós de Laura Ibáñez i Álvar López, que figuren com a suplents; i a Banyoles, la llista compta amb Guillem Lloret, Júlia Teixidó i Júlia Vargas.

Llagostera, amb Jana Font i Berta Guinó; Blanes, amb Carlos Garzón i Júlia Lorenzo; i Santa Coloma de Farners, amb Ànnia Dilmé i Anna Cornellà, incorporen dos representants de les joventuts republicanes.

La resta de candidatures amb representació juvenil són La Bisbal d’Empordà, amb la Portaveu de les joventuts republicanes a les Comarques Gironines, Xènia Sala; Llambilles, amb Aniol Castells; Mont-Ras, amb Eudald Pagès; Quart, amb Arnau Benac; Riudellots, amb Miquel Salvans; Salt, amb Sergi Quiñones; Begur, amb Oumayma El Kouhli, Sant Pere Pescador, amb Carla Andreu; Serinyà, amb Sergi Planagumà; Vidreres, amb Maria Vidal; i Amer, amb Gerard Sau.
 
CANDIDATS JOVENT REPUBLICÀ COMARQUES GIRONINES:
Girona:
Marina Vinardell: Nascuda el 1996, és graduada en Periodisme i és estudiant de Ciències Polítiques i de l’Administració. Treballa al Diari de Girona. És portaveu del Jovent Republicà de Girona i Secretària de Comunicació del Jovent Republicà Comarques Gironines. Ha estat implicada a l’organització estudiantil Alternativa UPF i a l’Eina, l’espai jove de la Intersindical. Ha participat del centre cultural juvenil Contrast Jugendkultur e.V. de la ciutat alemanya de Konstanz i forma part de l'organització del concurs de grups novells Destaca't, el Música Jove de les Comarques Gironines.

Nil Baños: Nascut el 1994, és graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UdG i estudiant del màster en Anàlisi Polític a la UOC. És secretari d’Organització de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Girona i vicepresident del Consell Nacional. També és soci d’Òmnium Cultural i ha participat en l’organització del concurs de grups novells Destaca't, el Música Jove de les Comarques Gironines. Ha format part de diverses entitats culturals a Vilanova i la Geltrú, entre elles, el Ball de Diables. És entrenador de l’escola de rugbi del GEIEG, així com membre del seu equip sènior masculí.
 
Ada Rocher: Nascuda al 1997, va ser estudiant d’Història a la UDG i actualment estudia Disseny Gràfic a la UOC. És la Secretària de Comunicació de les Joventuts d’Esquerra Republicana de, voluntària d’Òmnium Cultural a Girona i ha participat en el programa de voluntariat de Plataforma per la Llengua que pretén fomentar la llengua catalana a través de la conversa. Ha treballat com a ajudant de monitora en un centre eqüestre durant cinc anys i avui en dia treballa en diferents projectes de disseny corporatiu, publicitari i il·lustració.

Jonatan Heredia: Té 24 anys i és integrador social i estudiant del Grau universitari de Treball Social a la UdG. Ha treballat com a auxiliar tècnic educatiu a l’Escola d’Educació Especial Joan Rius. Actualment treballa com a integrador social a la Fundació Resilis, on es desenvolupen projectes i programes per a l’atenció integral de joves i infants en situació de risc social o amb possibilitats de patir-ne.
 
Olot:
Susanna Pagès: Nascuda l’any 1992, és polítologa i estudiant del Màster de Comunicació Coorporativa, Protocol i Organització d’Esdeveniments i des del gener regidora de l’Ajuntament d’Olot.

Mireia Badia: Nascuda a Olot el 1997. Actualment està cursant el quart curs de la doble titulació en Ciències Ambientals i Geologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, havent fet programes d’intercanvi a Escòcia i a Itàlia. Va entrar a formar part de la secció local d’Olot de les Joventuts d’Esquerra Republicana l’any 2014.

Suplents: Pol Port, Júlia Campos.

Caldes de Malavella:

Anna Tresserras: Nascuda l’any 1997, és estudiant de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra, on és la Coordinadora General del sindicat estudiantil Alternativa UPF. També és la presidenta del concurs per a grups novells Destaca’t, el Música Jove de les Comarques Gironines. Tresserras ja va formar part de la llista d’Esquerra Caldes l’any 2015, i repeteix perquè creu que “al poble aquesta vegada ens hi juguem molt”.

Susanna Miquel: Nascuda l’any 2000, és estudiant de Filosofia i Economia a la Universitat de Girona i és Secretària d’Entorn i Moviment Estudiantil del Jovent Republicà de les Comarques Gironines. També és una jove molt implicada a Caldes, on fa de monitora del Centre d’Esplai Sant Esteve i forma part de Joves Intrèpids.

Suplent: Joan Niell.

Banyoles:

Guillem Lloret: Nascut el 1999, és estudiant de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat i treballa al món del teatre i el cinema amateur i professional tot i que també li interessa la televisió, la música i la literatura. Col·labora amb la Fundació Oncolliga d'ajuda a malalt del càncer i a diferents entitats del teixit associatiu banyolí. Ha participat en obres de teatre de Temporada Alta i altres a Banyoles, Girona i Barcelona i ha estat guitarrista, baixista i cantant d'alguns grups

Helena Teixidó: Nascuda el 1998, és estudiant del Grau en Mestra d’Educació Primària, forma part de Jovent Republicà Pla de l’Estany i és membre de la junta de la colla castellera Emboirats de la Universitat de Vic. També participa activament en la comunitat universitària organitzant diversos actes a la Universitat de Vic, i ha estat vinculada amb el centre excursionista de Porqueres.

Júlia Vargas: Nascuda el 1992, viu a Banyoles i treballa en una empresa al Pla de l’Estany . Ha estudiat Ciències Polítiques i de l’Administració Pública a la UdG. És militant d’Esquerra Republicana i Jovent Republicà. Actualment és la Secretària de la Dona a la secció local de Banyoles i Secretaria d’Organització i Portaveu de Jovent Republicà a la secció comarcal del Pla de l’Estany.

Figueres:                 

Ferran Quintana: Nascut a Figueres el 1992, treballa actualment de ramader a la granja de vaques de la seva família i està acabant el Grau de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya. Va entrar a la secció local de Figueres de les Joventuts d'Esquerra Republicana l'any 2008, on ha desenvolupat diferents tasques. Actualment és secretari de finances local i secretari d'organització i conseller nacional de Comarques Gironines. També és secretari de la junta del Consell Local de Joventut de Figueres i milita a Esquerra Republicana des de 2011

Suplents: Arnau Deu, Clàudia Brugués.

Palamós:

Júlia Gironès: Té 22 anys i està acabant els meus estudis en Ciència Política i de l’administraciò. Treballa com a tècnica a la seu nacional d’Òmnium Cultural. És militant d’ERC i Jovent Republicà des del 2015 i actualment és la portaveu de la secció local de Jovent Republicà de Palamós.

Suplents: Àlvar López, Laura Ibáñez.

Llagostera:

Jana Font: Té 18 anys i és estudiant de Filologia Catalana a la Universitat de Girona. És Portaveu de la Secció Local del Jovent Republicà a Llagostera i també forma part de la secció local d'ERC. Ha col·laborat amb el SEPC de l'Institut de Llagostera. Ha fet de monitora en un campus esportiu i des de ben petita que balla. Actualment fa dansa Jazz de competició a l'escola Ballem de Cassà de la Selva.

Berta Guinó: Té 20 anys i estudia de Dret a la Universitat de Girona. És secretaria de finances de la secció local del Jovent Republicà a Llagostera i també està vinculada a la secció local d’ERC. Ha col·laborat amb el SEPC de l’Institut de Llagostera i és membre dels Xoriguers de la UdG.

Blanes:

Carlos Garzón: Té 25 anys i és llicenciat a la UdG en el grau de Comptabilitat i Finances amb menció a Marketing, aconseguida en el Prometeus realitzat a Xile durant 6 mesos. Actualment està acabant el màster en Direcció de Màrqueting i Vendes. Treballa de responsable de trade marketing de Freskibo. També té diferents cursets de bartender i ajuda en el negoci familiar, el bar dels seus pares. És militant d’ERC i del Jovent República de Blanes. També és membre de la Junta de Veïns de Mont-Ferrant. És entrenador i jugador del Club Bàsquet Palafolls.

Sara Lorenzo: Te 21 anys i és estudiant de Ciències Polítiques i de l'Administració a la Universitat de Girona. És membre de l'Associació de Debat de la UdG i ha participat a diferents simulacions i tornejos. Aquest any va ser escollida per representar la universitat a la Xarxa Vives (on participen totes les universitats de parla catalana). També és membre activa de l'Associació d'Estudiants de Ciencies Politiques de la UdG.

Santa Coloma de Farners:

Ànnia Dilmé: Nascuda el 1992, és graduada en Ciències Polítiques i de l'Administració a la UdG. Té un màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària per la UAB. És directora de lleure i ha treballat molts anys en aquest àmbit com a monitora de colònies i casals. Actualment està treballant de vetlladora en una escola. A nivell associatiu ha estat 6 anys cap a l'Agrupament Escolta i Guia Roca Guillera, és membre de la plataforma No a la MAT  Selva, i de la Bulla, una associació creada ara fa dos anys.

Suplents: Anna Cornellà

La Bisbal d’Empordà:

Xènia Sala: Nascuda el 1995 a la Bisbal d’Empordà és estudiant de Veterinària i de Biologia i Ciències Ambientals. Actualment és la Portaveu de les Joventuts d’Esquerra Republicana de les Comarques Gironines. Ha col·laborat amb Ràdio Bisbal i amb el Centre d’Esplai de la Bisbal, és instructora d’hípica a l’Hípica el Turó i forma part de l’organització del concurs de música per a grups novells Destaca’t, el Música Jove de Comarques Gironines.

Llambilles:

Aniol Castells: Nascut l’any 2000, és estudiant d'Enginyeria en Tecnologies Industrials a la Universitat de Girona i és Secretàri de Xarxes del Jovent Republicà de les Comarques Gironines. També és un jove molt implicat en altres àmbits, ja que és Cap a l'Agrupament Escolta AEiG La Claca. A nivell municipal ha participat i ajudat sempre en molts actes muntats per l'ALLOLL i per l'Ajuntament de Llambilles.

Mont-ras:

Eudald Pagès: Té 24 i és historiador per la Universitat de Girona, on actualment està cursant un màster en Turisme Cultural. És membre del Jovent Republicà des de l’any 2013 i des del mateix any Portaveu de la Secció Local de Palafrugell. L’any 2015 ja va formar part de la llista d’ERC a Palafrugell representant el Jovent Republicà. A nivell associatiu, és membre de l’Associació els Trompats des de la seva fundació i membre de la junta d’ACTUA (Associació d’Usuaris i Amics de les aules de teatre i de cinema de Palafrugell).

Quart:

Arnau Benac: Nascut l'any 2001, estudia actualment el Batxillerat tecnològic a Vilablareix i és Conseller Nacional del Jovent Republicà per Comarques Gironines. També està implicat en el poble de Quart com a Vocal de la Joventut de Palol d'Onyar i participant actiu de la comissió de festes de la mateixa localitat.

Riudellots:

Miquel Salvans: Té 22 anys i ha viscut tota la vida a Riudellots. És militant de les Joventuts d'Esquerra Republicana, on és Secretari Regional d'Activisme de les Comarques Gironines. Estudia Ciències Polítiques a la Universitat de Barcelona, on va ser membre del Consell d'Estudis de Ciències Polítiques. A Riudellots ha participat activament a l'ANC i a Esquerra Republicana des de l'any 2014.

Salt:

Sergi Quiñones: Nascut a Salt l’any 1990, és graduat en Arquitectura per la UdG i treballa en un despatx al seu propi municipi. També és estudiant del Màster Ciutat i Urbanisme de la UOC, i Mediador Civil i Mercantil pel CETIG. És militant de les Joventuts d'Esquerra Republicana des del 2008, sent en l’actualitat Secretari Regional de Formació (des de 2016). També és militant d'Esquerra Republicana des del 2015, i actualment representa les Joventuts d'Esquerra Republicana a l'Executiva Comarcal del Gironès i és Secretari d'Organització de la Secció Local d'ERC Salt. Ha estat membre del Consell d'Estudiants de l'UdG i del Consell de Joves de Salt. També ha col·laborat amb l'ANC i és soci de l'Associació Astronòmica de Girona.

Begur:

Oumayma el Kouhli: Té 20 anys i és begurenca, empordanesa i activista. Té arrels àrabs i és estudiant de Ciències Polítiques i Gestió Pública a la Universitat de Girona, membre de l'Associació de Ciències Polítiques de la UDG, de Jovent Republicà i candidata a llistes municipals amb el grup polític “Junts per Begur-Esclanyà-Esquerra Republicana de Catalunya, amb l'eslògan, “Junts som garantia, junts som la força”.

Sant Pere Pescador:

Carla Andreu: Nascuda el 1996, és actualment estudiant d'estètica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Anteriorment ha cursat "Història i Disseny de la moda". És castellera i amant de la cultura popular d'arreu dels Països Catalans. Ha fet de monitora durant set anys en casals, colònies i extraescolars.

Serinyà:

Sergi Planagumà: Nascut a Serinyà el 1992, és Graduat en Disseny i  Arquitectura d’interiors, des de l’any 2015 és el responsable de les regidories de Joventut, Esports, Turisme i Comerç a l’Ajuntament de Serinyà. És monitor i director de lleure infantil i juvenil, militant de Jovent Republicà i Esquerra Republicana de Catalunya, secretari de imatge i cominicació d’ERC Pla de l’Estany.

Vidreres:

Maria Vidal: Té 26 anys i ha estudiat Enginyeria Biomèdica. Actualment treballa d’auxiliar en una de les farmàcies del poble. És sòcia del Club d’Escacs Santa Eugènia de Girona des dels 10 anys, participant diverses vegades als campionats d’edats i femenins de Catalunya. Ha participat en diferents activitats de voluntariat, entre elles uns mesos amb la Fundació Ramon Noguera de Girona.

Amer:

Gerard Sau: Té 19 anys i estudia el doble grau superior de Robòtica, Automatització Industrial i Mecatrònica. És entrenador de bàsquet i fa classes particulars de matemàtiques. Participa i és membre del grup de manaies d’Amer, la colla gegantera i Voluntariat Jove, entre d’altres.

El Jovent Republicà de les Comarques Gironines El Jovent Republicà de les Comarques Gironines