< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.09
2020
El Jovent Republicà de CCGG escull la Permanent Regional fins el 2022

Per primera vegada, la militància celebra el seu VIIIè Congrés Regional de forma telemàtica a causa de la COVID-19

El passat dissabte 29 d’agost, el Jovent Republicà de les Comarques Gironines va aprovar en bloc els candidats a la nova permanent encapçalada per Marina Vinardell com a portaveu. La candidatura, que busca ser el més transversal possible, recull cinc secretaris de l’anterior permanent (Susanna Miquel, Pol Port, Aniol Castells, Miquel Salvans i la nova portaveu) i incorpora Guillem Lloret, Anna Tresserras i Judith Tortajada com a cares noves.

Al congrés, celebrat telemàticament a causa de les mesures imposades arran de la covid-19, també hi van participar Pau Morales, portaveu del Jovent Republicà, i Pau Presas, vicepresident de la diputació de Girona. Tan el congrés com les votacions es van dur a terme a través de la plataforma Zoom, des d’on també la nova permanent va poder exposar el seu projecte i pla de treball en el termini de dos anys.

La nova portaveu, Marina Vinardell, va apuntar al discurs de cloenda que "aquesta situació”, referint-se a la imposada per la covid-19, “és una oportunitat per alliberar-nos d’aquest sistema i empènyer, ara sí, cap a una societat que posi la vida al centre". També va concloure el congrés amb paraules de Dolors Bassa afirmant que “és amb el roig del sindicalisme, amb el groc de la llibertat i amb el lila del feminisme que aconseguirem aquesta república catalana que tant anhelem”.

Al mateix congrés, la militància de les comarques gironines va aprovar per unanimitat la ponència política encarregada per la situació. Aquesta s’emmarca en els eixos bàsics de l’organització (el republicanisme, l’antifeixisme i el feminisme, entre d’altres) i reforça la idea d’esdevenir un actor útil a través d’una anàlisi exhaustiva del territori i el contacte directe i continuat amb la militància.

La nova permanent regional relleva l’anterior permanent encapçalada per Xènia Sala. L’anterior portaveu va destacar que durant els últims dos anys s’han consolidat les ESLIC -l’escola de formació del Jovent Republicà de Comarques Gironines- i que s’ha treballat per visibilitzar i acostar la militància a les institucions amb l’objectiu de ser més útils. També va afirmar que segueix a la disposició de la nova permanent per ajudar a arribar als objectius que s’han proposat.

Els membres de la nova permanent Els membres de la nova permanent