< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.09
2019
El Jovent Republicà de Girona estem sempre al costat de totes les persones preses i represaliades

La diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique, i el regidor més jove dels Països Catalans, Arnau Benac, participen en l’acte de cada dilluns del Girona Vota, que va aplegar 1.500 persones

El Jovent Republicà de Girona vam ser un dilluns més a la plaça del Vi, aquesta vegada organitzant l’acte del Girona Vota en suport dels presos i preses polítics. Aquest dilluns l’acte va aplegar 1.500 persones i vam comptar amb la diputada de les Joventuts d’Esquerra el Congrés dels Diputats, Marta Rosique, i amb el regidor més jove dels Països Catalans, Arnau Benac, que van voler tenir un record especial per les 9 persones que havien estat detingudes per la Guàrdia Civil la matinada anterior, acusades de terrorisme sense proves.

Arnau Benac va explicar que “estem farts de la repressió constant”. “Presos i exiliats polítics són la cara visible de la repressió de l’Estat espanyol contra tot aquell que s’ha atrevit a posar en dubte l’essència mateixa de l’Estat, que no és cap altre que la unitat d’Espanya”. Per això, “malgrat la repressió, hem de tenir el cap fred i actuar amb determinació i constància. Marta Rosique va afirmar que l’estat ens vol atemorir però no ho aconseguirà. “Volen fer-nos por, però no aconseguiran el que volen. Cada dia que ens reprimeixin, no ens quedarem a casa. Sortirem al carrer i tornarem a omplir la plaça del Vi, i serem encara més!”.

L’acte va acabar amb El Cant dels Ocells i Els Segadors, moment en el qual vam tenyir la plaça del Vi dels color de l’estelada, en desplegar una estelada gegant des del balcó de l’Ajuntament, i obrir fum groc i vermell que va cobrir la plaça com una tempesta. Tot seguit, vam iniciar la marxa per les persones del CDR detingudes fins davant la Guàrdia Civil.

La diputada Marta Rosique parla davant una plaça del Vi plena a vessar La diputada Marta Rosique parla davant una plaça del Vi plena a vessar