< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.09
2020
El Jovent Republicà Girona donem suport al nou acord de govern amb JxCat

El Jovent Republicà de Girona volem fer palès el nostre suport als regidors d’ERC Girona per demostrar que, en temps de crisi, es poden deixar enrere les discrepàncies ideològiques entre partits; amb la finalitat d’aplegar tots els suports possibles per treballar per tots els gironins i gironines. És per aquest motiu que estem al costat d’ERC en la seva entrada a l’executiu de l’Ajuntament de Girona, perquè la COVID-19 no pot aturar l’impuls d’iniciatives que beneficiïn el conjunt dels conciutadans de la nostra ciutat. Creiem que és l’hora de fer un pas endavant per sumar esforços treballant constructivament per la ciutat i pel país.

En segon lloc, considerem que aquest acord de govern ha de garantir i prioritzar l’enfortiment de les institucions gironines en la defensa dels drets individuals i col·lectius dels gironins, des de la transversalitat, per treballar per tots els sectors vulnerables de la ciutat: fomentar l’accés a l’habitatge social pel jovent gironí, garantir el subministrament elèctric a tota la ciutat sense excloure’n cap barri, reforçar l’atenció primària sanitària de la ciutat, impulsar el comerç local afectat per la crisi de la COVID-19 i, de retruc, proposar solucions per l’augment de l’atur derivat de la pandèmia; sobretot pel que fa a l’atur juvenil a Girona, que ha passat del 8,93% (2019) al 14,65% (2020). S’han de resoldre els problemes actuals amb perspectiva de futur per assegurar projectes a llarg termini i solucions sòlides. A més a més, s’han de desencallar projectes de ciutat que fa molts anys que estan enrocats: Devesa, Pedreres,... L’entrada d’ERC Girona a l’executiva de l’Ajuntament ha de prioritzar la millora de les condicions de vida de la població. És per aquest motiu que els regidors republicans tenen el deure de treballar pel bé comú de la ciutat: cohesió social, feminisme, ecologisme, republicanisme i compromís amb la llengua i cultura catalanes.

En conclusió, el Jovent Republicà de Girona reafirmem el nostre suport a la decisió presa per part dels grup municipal d’ERC Girona, juntament amb tota la militància que defensa el nostre projecte, i manifestem que aquest pacte formal no s’ha de transformar en un govern a dues velocitats, sinó que el govern que s’ha constituït a data del primer de setembre ha de treballar en una sola direcció: fer política per millorar la vida dels gironins. És per aquest motiu que rebutgem el jugadamestrisme, exigim una política municipal resolutiva i real. Per tot això, estem convençuts de la bona feina que faran els regidors Quim Ayats, Maria Àngels Cedacers, Àdam Bertran i Annabel Moya com a membres del Govern Municipal.

Els quatre regidors d'Esquerra Republicana que s'incorporen al govern (Quim Ayats, Maria Àngels Cedacers, Àdam Bertran i Annabel Moya) Els quatre regidors d'Esquerra Republicana que s'incorporen al govern (Quim Ayats, Maria Àngels Cedacers, Àdam Bertran i Annabel Moya)