< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.04
2018
El senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, visita Girona per compartir impressions sobre la situació del país

El passat divendres 13 vam acollir a Girona a Jon Iñarritu, senador de la coalició Euskal Herria Bildu, i Quim Ayats, senador d'Esquerra Republicana de Catalunya. Vam celebrar un acte en què els ponents ens van parlar sobre el feixisme que trobem encara present en l'Estat espanyol.

Des del setembre del 2017 el procés català està vivint una situació extraordinària que està destapant la veritable faceta de la dreta espanyola. Després dels reiterats atacs cap a les llibertats i els drets dels catalans hem viscut de primera mà la destresa d'aquest Estat. Ja sigui per les concentracions i manifestacions, compondre cançons o fer un simple tuit s'ha condemnat a presó diversa gent amb acusacions com la rebel·lió, la sedició i, fins i tot, terrorisme. Les mobilitzacions a peu de carrer han sigut sempre pacífiques però, tal com afirmaven els dos senadors, l'Estat està fent tot el possible per descontrolar la situació i fer d'aquestes mobilitzacions actes violents. Tal i com va explicar Jon Iñarritu "el procés de Catalunya és un model exemplar, pel pacifisme del moviment".

Tot i que Europa estigui en silenci respecte el cas català, està jugant un gran important. Si l'Estat no fos membre de la Unió Europea el poble català estaria en pitjors condicions, ja que com a estat membre, Espanya ha de mantenir certa cordialitat.

La xerrada va finalitzar parlant del cas d'Altsasu. Els fets d'aquest cas van passar al municipi d'Altsasu, a Navarra, a mitjans de l'octubre del 2016. Un grup de joves van ser acusats de terrorisme per una baralla de bar on dos guàrdies civils i les seves parelles es van veure involucrats. Tres dels vuit joves processats porten més de 500 dies a la presó pendents de judici amb unes penes que, sumades en total, fan 375 anys.

Hem de resistir les incitacions de l'Estat de mostrar-nos violents, d'aquesta manera podrem guanyar!


El Jovent Republicà de Girona amb els senadors Jon Iñarritu i Quim Ayats El Jovent Republicà de Girona amb els senadors Jon Iñarritu i Quim Ayats