< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.02
2015
El sexe té salut, la salut no té sexe!

Les JERC Comarques Gironines denunciem la nova Assignatura Esportiva abdominals hipopressius que realitza UdGesports, adreçada només a noies, ja que creiem que és una clara agressió cap al sexe femení. 

Practicar esport és beneficiós en ambdós sexes i aquest tipus d’abdominals tenen grans avantatges, permeten a qualsevol persona mantenir o millorar el seu sistema respiratori, circulatori, emocional o somàtic entre altres. Faciliten millores estètiques i posturals com també una bona reprogramació de l’esquema corporal i emocional reforçant selectivament la musculatura postural evitant així lumbàlgies i incontinències urinàries entre d’altres.

Aquest mètode està indicat tant en dones com homes no només per tonificar la musculatura de la faixa abdominal, sinó també pel mal d’esquena, si tens dolors abdominals, trànsit intestinal lent, restrenyiment,  si et manca sensibilitat sexual o falta d'erecció, si t'han practicat una cirurgia abdominal o vols prevenir les hèrnies umbilicals, inguinals, o si tens les cames inflades o pesades entre moltes altres indicacions positives de realitzar aquest tipus d’abdominals.

Enfocar la pràctica d’aquest exercici només en el sexe femení és un cop més ridiculitzar la figura femenina fent sentir a la dona un clar objecte on només és important el seu estat físic de primera. 

Per tots els motius que hem expressat anteriorment demanem a la UdG que canvií el plantejament d’aquesta assignatura i que la seva promoció es basi en criteris estrictament de salut informant sobre els beneficis que comporta tant en homes com en dones i no  en l’estètica discriminatòria.

A més a més  les JERC CCGG expressem el nostre rebuig a tots els tipus de violència masclista i instem a la societat a denunciar totes les situacions que atempten contra els drets fonamentals de les dones.

No ens deixem ridiculitzar ni en la pràctica de l’esport ni en cap àmbit. Les JERC encoratgem a tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de masclisme i mostrem, un cop més, el nostre compromís a seguir treballant per uns Països Catalans lliures de comportaments masclistes.

El sexe té salut, la salut no té sexe! El sexe té salut, la salut no té sexe!