< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.05
2023
Guillem Lloret: "Banyoles necessita més oferta d’oci per a joves i la creació d’un espai on se’ns escolti"

Lloret, candidat del Jovent Republicà a Banyoles, ens parla del projecte que impulsarà des de la regidoria de Joventut a l'Ajuntament de Banyoles


Per quin motiu has decidit implicar-te en la candidatura d’Esquerra Banyoles?

 

Perquè un Ajuntament només pot tirar endavant polítiques joves si té regidors joves a govern. Hem vist massa vegades com pensaven per nosaltres regidors de l’edat dels nostres pares o avis i ja és hora de canviar-ho.

 

Vaig entrar a l'equip d'en Jaume Butinyà l'any 2019 en conèixer els seus fills. Ell i jo ens coneixíem relativament poc i, el gener del 2019, va trucar-me mentre jo era a la mitja part d'una obra de teatre que feia com a actor al Prat de Llobregat per demanar-me si volia acompanyar-lo a la llista. Vaig dir-li que sí.

 

Quines polítiques de joventut creus que fan falta a Banyoles?

 

Banyoles necessita més oferta d’oci per a joves i la creació d’un espai on se’ns escolti. I, sobretot, necessitem tenir oportunitats reals de viure a la ciutat on hem nascut, amb ofertes de feina de qualitat i habitatge digne.

 

És evident, també, que hi ha una manca d'espais per a les entitats municipals. Les entitats i les associacions són el motor de Banyoles i fa massa anys que els de sempre les han deixat abandonades, fins al punt que avui el problema del relleu generacional al capdavant de les entitats és crític. Les entitats necessiten un local i unes condicions dignes. Per això plantegem la construcció de la Cooperativa Cultural a l'antiga Cooperativa Agrícola.

 

Quin lligam tens amb Banyoles?

 

Banyoles s la ciutat on vaig néixer i on vull viure! Vaig anar a l'escola i a l'institut aquí i estic vinculat amb part de la seva vida associativa. Vull que sigui, també, la ciutat on sortir de festa, on celebrar les bones notícies, on treballar i on viure de gran. Ja ho deia Jaume Farriol: "Tothom diu que la seva ciutat és la millor, però els de Banyoles, a més a més, tenim raó".

 

Creus que les persones de la teva generació estan prou implicades en política?

 

Els i les joves tenen somnis i opinions sobre Banyoles que han de poder trobar el seu lloc a l’Ajuntament. No és veritat que els joves no ens impliquem en política: és que històricament a Banyoles hi ha governs que no ens hi han volgut.

 

Com t’agradaria que fos la Banyoles del futur?

 

M’agradaria que Banyoles fos més oberta, lliure i encarada cap a un futur esperançador! M'agradaria que la ciutat de Banyoles fes un pas endavant com el va fer del 1999 al 2007, fent avançar la ciutat cap a la capital que és avui en dia. M'agradaria que Banyoles deixés de ser una ciutat morta, sense ambició ni valentia a les polítiques municipals, que deixés de ser una ciutat que viu només d'inèrcia. M'agradaria que Banyoles fos una ciutat amb en Jaume Butinyà al capdavant, liderant aquest pas endavant.

#LaForçaDelJovent #SomLaTevaVeu

Guillem Lloret Guillem Lloret