< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.09
2018
La presentació del Jovent Republicà Blanes constata que seguim creixent a les Comarques Gironines

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Blanes vam presentar diumenge la Secció Local en un acte a la Plaça de l’1 d’octubre del municipi de La Selva, que va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones. La jornada va comptar amb les intervencions del Vicesecretari de Coordinació Interna, Territori i Organització d’ERC, Isaac Peraire; el Portaveu Nacional del Jovent Republicà, Pau Morales, la Portaveu del Jovent Republicà de les Comarques Gironines, Xènia Sala, el cap de llista d’ERC a Blanes, Àngel Canosa, i dues militants del Jovent Republicà Blanes, Sara Lorenzo i Elena Canosa.

Peraire va reivindicar el Jovent Republicà com una “eina de transformació social” amb uns valors “desacomplexadament republicans, feministes, ecologistes i socialistes”, i va celebrar la creació de la Secció Local a Blanes. Per ell, la fortalesa d’ERC i el Jovent Republicà és que, malgrat la repressió “segueixen treballant per la República”. Una repressió que, per al Portaveu Nacional de la organització, existeix perquè “no tenen projecte”, i davant de la qual, “nosaltres hi posem les raons”. Morales va explicar que el jovent té la missió d’organitzar-se i mobilitzar-se “per plantar cara a l’estat.
 
El Jovent Republicà de Blanes
 
En el seu primer acte com a Portaveu Regional de Comarques Gironines, Xènia Sala, va animar el jovent a sumar-se a un projecte que, per ella, és una “escola de valors”. “El Jovent Republicà som una organització política, això és el que posa als estatuts, però el que no diu enlloc és que també és una escola de valors”, va dir, i va felicitar els integrants de la Secció Local de Blanes per haver decidir posar en marxa el projecte en el seu municipi.
 
Sobre la secció local, Elena Canosa va explicar que “el nostre projecte és posar el granet de sorra per donar eines de participació als joves del poble”, i va afegir que a Blanes “no hi ha res enfocat al jovent”, excepte els clubs esportius. Sara Lorenzo va denunciar que “el jovent hem estat limitats en el món de la política” tot i que “hem estat el detonant de molts canvis socials”. Per això, el Jovent Republicà de Blanes va voler “animar els joves a implicar-se” per a que el seu sigui “un crit per ser escoltat”.

La Secció Local del Jovent Republicà Blanes La Secció Local del Jovent Republicà Blanes