< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.03
2007
L'autodeterminació és l'única via per garantir les polítiques socials

(EFE)- Les joventuts d'Esquerra, les JERC, han expressat avui el seu "ple suport" a la proposta de donar suport a un govern de CiU si aquest convoca un referèndum d'autodeterminació, i han recalcat que la independència "és l'única via que garanteix que des del govern català es puguin fer polítiques socials". El vicesecretari general de Coordinació Interna d'Esquerra, Xavier Vendrell, ha mostrat aquest migdia la disposició del seu partit a donar el govern de la Generalitat a CiU si aquesta formació es compromet a convocar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya i el PSC no és capaç de secundar aquesta iniciativa.

(EFE)- Les joventuts d'Esquerra, les JERC, han expressat avui el seu "ple suport" a la proposta de donar suport a un govern de CiU si aquest convoca un referèndum d'autodeterminació, i han recalcat que la independència "és l'única via que garanteix que des del govern català es puguin fer polítiques socials".

El vicesecretari general de Coordinació Interna d'Esquerra, Xavier Vendrell, ha mostrat aquest migdia la disposició del seu partit a donar el govern de la Generalitat a CiU si aquesta formació es compromet a convocar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya i el PSC no és capaç de secundar aquesta iniciativa.

Aquesta afirmació de Vendrell, realitzada en el transcurs d'una calçotada de les JERC a Reus (Baix Camp), s'ha produït un dia després que el Consell Nacional del seu partit aprovés una declaració en la qual assenyala que "la via autonomista està esgotada" i es mostra disposat a secundar les iniciatives favorables a un plebiscit per a la independència.

Segons ha indicat aquesta nit el portaveu de les JERC, Pere Aragonès, "fets com la incapacitat de Renfe per oferir un servei digne, la impossibilitat de gestionar des de Catalunya l'aeroport del Prat o la falta d'imparcialitat del Tribunal Constitucional indiquen que la via autonòmica està esgotada i que el nou Estatut és un mal instrument que ja ha quedat superat".

Sobre l'eix principal en què basa el seu programa l'actual Govern de la Generalitat, que són les polítiques socials, Aragonès ha assenyalat que "aquestes només poden materialitzar-se si hi ha un finançament adequat i unes competències consolidades, el que no és el cas, de manera que l'única via per garantir aquestes polítiques és la d'aconseguir la independència".

Segons l'opinió del portaveu de les JERC, el plebiscit d'autodeterminació "hauria de celebrar-se com més aviat millor", encara que ha expressat el seu convenciment que "CiU no serà capaç d'assumir el repte que li llança Esquerra".

Aragonès ha puntualitzat, a més, que la proposta "no només va dirigida a CiU, sinó que també obliga els altres partits a posicionar-se, fet que resulta positiu perquè els ciutadans vegin quines són les formacions d'Esquerra que tenen límits acte-impostos i quins no".

estelada_99-191.jpeg estelada_99-191.jpeg