< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.02
2018
Les JERC Caldes de Malavella encarem el debat entorn de la prostitució

Les JERC Caldes de Malavella hem organitzat un col·loqui-debat per tractar el fenomen de la prostitució. Un debat que ha comptat amb ponents que han tractat el tema des de visions oposades: Amparo Ardanuy, de la plataforma de dones de Blanes, amb una visió abolicionista i Valérie May, Ariadna Cases i Saisei Chan, com a col·lectiu Trabajadoras Sexuales en Lucha que defensa la despenalització de la prostitució. 

Ardanuy ha iniciat el debat explicant que la posició abolicionista no és il·legalitzadora, ja que defensa l’erradicació de la prostitució, i simplement prohibint l’activitat no s’aconseguirà. A més, ha defensat que des d’un punt de vista feminista, s’ha de vetllar per aconseguir que les relacions entre les persones s’estableixin en condicions basades en la igualtat. Creu, a més, que això no es pot aconseguir basant les relacions en la mercanitilització, i que la compravenda de relacions sexuals suposa el segon màxim exponent de la violència masclista, després del feminicidi.
 
Per altra banda, el col·lectiu les representants del col·lectiu Trabajadoras Sexuales en Lucha, ha denunciat que el discurs abolicionista penalitza les dones que es dediquen a la prostitució. Creuen que s’escuda en el discurs feminista i anticapitalista per intentar solucionar la tracta (14% de l’activitat segons dades exposades), el masclisme i “l’imperi de l’heteropatriarcat”, però que en realitat només ho utilitzen com excusa per a actuar en contra de l’activitat. La llei mordassa i les ordenances municipals criminalitzen la prostitució i tot el seu entorn però no són eficaces per combatre les situacions de violència reals. Així, reclamen la despenalització per a poder treballar amb drets laborals i gaudir de la protecció necessària per garantir-se l’exercici de l’activitat lliurement, i s'emmirallen en el model neozelandès.
 
L’acte ha començat amb l’exposició de les dues visions i posteriorment es va obrir un debat on el públic va poder participar, fer aportacions i reflexions per a introduir-se en el debat i poder exposar els seus dubtes.

Acte de les JERC Caldes de Malavella Acte de les JERC Caldes de Malavella