< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.09
2012
Les JERC CCGG donem suport total a la concentració d'aquest vespre a la plaça del vi

Les JERC Comarques Gironines volem mostrar el nostre total suport a la concentració que es realitzarà aquest vespre, a les 8, a la plaça del vi de Girona en motiu del 28 de setembre, Dia Internacional per a la Despenalització de l'Avortament. 

 Des de les JERC volem mostrar el nostre profund rebuig a la voluntat del govern espanyol de canviar la llei de l'avortament (Llei Orgànica 2/2010 de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs), en vigor des del 2010. Aquesta llei, tot i no donar resposta a les veritables necessitats de les dones, ens allunyava de la legislació anacrònica de 1985, que permetia l'avortament només en determinats supòsits i que deixava a dones i professionals davant una situació d'inseguretat jurídica i de dificultat d'accés a la interrupció voluntària de l'embaràs. El nou executiu espanyol té la clara voluntat de tornar a aquesta etapa i, fet que els i les joves de les comarques Gironines no podem acceptar.

Des de les institucions religioses i els partits de la dreta es vol criminalitzar les dones que avorten, especialment les joves, portant el debat cap a postures moralistes i punitives. Les xifres, però, ens mostren que els prejudicis fonamentats per la dreta estan molt lluny de la realitat. El gruix dels avortaments es produeix entre les edats de 20 a 34 anys, essent molt inferior la xifra de menors de 20 anys que avorten, cosa que invalida el discurs moralista de la dreta.

Per les JERC, el debat no s'ha de quedar en aquesta esfera superficial, sinó que va més enllà. Una bona educació sexual, afectiva i reproductiva és la clau per a una bona futura salut sexual. Cal trencar d'una vegada els tabús relatius al sexe i parlar-ne obertament des de les escoles, instituts i en tota la societat en general. L'avortament és una opció que ha d'estar garantida, però alhora precedida per unes actuacions prèvies dins una xarxa pública de salut sexual i reproductiva.

Per a una despenalització de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs (IVE) i el seu accés lliure i gratuït als espais públics per a totes les dones! Pel dret a decidir de les dones sense límits de terminis en l'embaràs i garantint la seva plena autonomia! Perquè estigui inclòs dins el sistema sanitari públic! Per a una educació afectivo-sexual amb perspectiva de gènere! Per a una informació dels mètodes anticonceptius segurs i la seva gratuïtat!

NI UN PAS ENRERE EN LA DEFENSA DELS NOSTRES DRETS I LLIBERTATS!!!
VOLEM DECIDIR, ÉS EL NOSTRE COS!!!

Per això ens veiem totes i tots aquest vespre a les 8 a la Plaça del vi de Girona!

EL NOSTRE COS, LA NOSTRA DECISIÓ!
 

El nostre cos, la nosra decisió El nostre cos, la nosra decisió