< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.05
2015
Les JERC CCGG ens adherim a la vaga del 14M

Les JERC Comarques Gironines ens adherim a la vaga convocada pel dijous 14 de maig en rebuig de la nova reforma universitària que es coneix amb el nom de 3+2. 

El 2007 amb el Pla Bolonya es fa fixar 240 crèdits per als graus i 60 per als màsters. Amb la reforma que vol portar a terme el ministre Wert, els crèdits de les carreres quedaran flexibilitats entre 180 i 240 crèdits i els màsters entre 60 i 120.

El canvi, no s’ha fet amb cap consens, ni amb les universitats ni amb comunitats educatives. Els resultats del Pla Bolonya, tot just s’estan començant a veure, de manera que no s’ha pogut fer una avaluació prèvia sobre si funciona el sistema vigent o no.

Després de l’augment dels preus a graus i màsters, aplicar el model de 3+2 significa que els estudiants hauran de pagar més per obtenir la mateixa titulació. Tot i que queda amagada rere el canvi de 4+1 a 3+2  ja que és evident que és més car un curs de màster que un curs de grau.

No s’han previst les afectacions de finançament dins les universitats, sobretot les petites com és el cas de la UdG ja que no hi és present un augment de recursos públics, així doncs, disminuiran els ingressos a les universitats ja que cada estudiant cursarà tres cursos enlloc de quatre.

Amb tot les JERC CCGG ens sumem a la convocatòria de vaga del dijous 14 de maig a la Universitat de Girona i animem a participar a la manifestació.

Per l'educació pública i de qualitat, ni un pas enrere!

Per l'educació pública i de qualitat, ni un pas enrere! Per l'educació pública i de qualitat, ni un pas enrere!