< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.06
2015
Les JERC CCGG ens movem per la mobilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va treure ahir a informació pública el Pla de Transports de Viatgers 2020  i el seu Estudi Ambiental Estratègic. En la valoració que fa el Govern sobre els trajectes amb transport públic actuals a les Comarques Gironines destaca que la quota és molt baixa, especialment la de ferrocarril en recorreguts interns. 

Des de les JERC Comarques Gironines lamentem i constatem aquest fet. La mobilitat és una de les principals preocupacions del jovent. Sovint necessitem desplaçar-nos per anar a estudiar, treballar, sortir amb els amics o fer qualsevol altra activitat fora del nostre poble o ciutat. Per les característiques del territori gironí, moltes vegades no podem realitzar el dia a dia allà on vivim.

L’elevat cost del transport públic, sumat a la manca de bones combinacions i la precarietat del servei, fan que l’opció més pràctica i preferible acabi sent el vehicle privat. Moltes poblacions queden aïllades, les freqüències són baixes, els horaris bus-tren no estan sempre sincronitzats... Tot això causa que sigui tota una aventura anar amb transport públic i sigui completament incompatible amb el ritme de vida i necessitats del jovent.  

Les JERC apostem per a un model de mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, apostem per a un transport públic a l’abast de tothom i que cobreixi les demandes dels usuaris. Només si el servei és de qualitat se’n pot potenciar el seu ús. 

Ens movem per la mobilitat Ens movem per la mobilitat